C.F. Møller sender endnu større erstatningskrav efter udbudsnederlag

Arkitektfirmaet forhøjer nu sit millionkrav mod Region Hovedstaden i sagen om et ulovligt udbud på Bispebjerg Hospital med 2350 pct.
Foto: PR
Foto: PR

Det usædvanlige snyderi med en arkitektkonkurrence om at tegne et nyt akuthus til 1,6 mia. kr. på Bispebjerg Hospital kan blive en ualmindelig dyr affære for skatteborgerne i Region Hovedstaden. Et af tabende konsortier i konkurrencen – anført af arkitektfirmaet C.F. Møller – kræver 67,4 mio. kr. i erstatning. Et krav, som Klagenævnet for Udbud nu skal tage stilling til.

Det skriver Jyllands-Posten.

C.F. Møller mener, at det burde have vundet udbuddet og vil nu stilles økonomisk, som om man havde vundet konkurrencen. Hvis man havde vundet opgaven, ville C.F. Møller-konsortiet ifølge oplysningerne til klagenævnet have scoret en fortjeneste på 67,4 mio. kr. Et beløb, man uretmæssigt gik glip af, lyder det. Kravet er 2350 pct. større end det oprindelige erstatningskrav fra C.F. Møller på knap 2,9 mio. kr.

C.F. Møller ønsker ikke at udtale sig. Kravet er så nyt, at Region Hovedstaden endnu ikke har svaret klagenævnet på, hvordan man stiller sig til det, og koncerndirektør Jens Gordon Clausen skriver i en mail til Jyllands-Posten:

"Af hensyn til det videre procesforløb ved nævnet har jeg på nuværende tidspunkt ingen kommentarer."

Klagenævnet for Udbud fastslog i november, at Bispebjerg Hospital lagde falske lodder i vægtskålen og brød udbudsreglerne, da det gav opgaven med at tegne akuthuset til et konsortium anført af KHR Arkitekter. Der var tale om en historisk hård afgørelse mod hospitalet, og med afsæt i den har den ene af de to tabende konsortier i konkurrencen nu fremsat et usædvanligt stort erstatningskrav mod Region Hovedstaden og Bispebjerg Hospital.

Medie: Ny mistanke om fusk ved milliardbyggeri

Bispebjerg snød med udbud på milliardbyggeri

Offentlige projekter trækker C.F. Møller-resultat ned

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pexels / Ekaterina Bolovtsova

Fredagens konkurser fra Statstidende