EjendomsWatch

C.F. Møller sender endnu større erstatningskrav efter udbudsnederlag

Arkitektfirmaet forhøjer nu sit millionkrav mod Region Hovedstaden i sagen om et ulovligt udbud på Bispebjerg Hospital med 2350 pct.

Foto: PR

Det usædvanlige snyderi med en arkitektkonkurrence om at tegne et nyt akuthus til 1,6 mia. kr. på Bispebjerg Hospital kan blive en ualmindelig dyr affære for skatteborgerne i Region Hovedstaden. Et af tabende konsortier i konkurrencen – anført af arkitektfirmaet C.F. Møller – kræver 67,4 mio. kr. i erstatning. Et krav, som Klagenævnet for Udbud nu skal tage stilling til.

Det skriver Jyllands-Posten.

C.F. Møller mener, at det burde have vundet udbuddet og vil nu stilles økonomisk, som om man havde vundet konkurrencen. Hvis man havde vundet opgaven, ville C.F. Møller-konsortiet ifølge oplysningerne til klagenævnet have scoret en fortjeneste på 67,4 mio. kr. Et beløb, man uretmæssigt gik glip af, lyder det. Kravet er 2350 pct. større end det oprindelige erstatningskrav fra C.F. Møller på knap 2,9 mio. kr.

C.F. Møller ønsker ikke at udtale sig. Kravet er så nyt, at Region Hovedstaden endnu ikke har svaret klagenævnet på, hvordan man stiller sig til det, og koncerndirektør Jens Gordon Clausen skriver i en mail til Jyllands-Posten:

"Af hensyn til det videre procesforløb ved nævnet har jeg på nuværende tidspunkt ingen kommentarer."

Klagenævnet for Udbud fastslog i november, at Bispebjerg Hospital lagde falske lodder i vægtskålen og brød udbudsreglerne, da det gav opgaven med at tegne akuthuset til et konsortium anført af KHR Arkitekter. Der var tale om en historisk hård afgørelse mod hospitalet, og med afsæt i den har den ene af de to tabende konsortier i konkurrencen nu fremsat et usædvanligt stort erstatningskrav mod Region Hovedstaden og Bispebjerg Hospital.

Medie: Ny mistanke om fusk ved milliardbyggeri

Bispebjerg snød med udbud på milliardbyggeri

Offentlige projekter trækker C.F. Møller-resultat ned

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier