EjendomsWatch

C.F. Møller sender endnu større erstatningskrav efter udbudsnederlag

Arkitektfirmaet forhøjer nu sit millionkrav mod Region Hovedstaden i sagen om et ulovligt udbud på Bispebjerg Hospital med 2350 pct.

Foto: PR

Det usædvanlige snyderi med en arkitektkonkurrence om at tegne et nyt akuthus til 1,6 mia. kr. på Bispebjerg Hospital kan blive en ualmindelig dyr affære for skatteborgerne i Region Hovedstaden. Et af tabende konsortier i konkurrencen – anført af arkitektfirmaet C.F. Møller – kræver 67,4 mio. kr. i erstatning. Et krav, som Klagenævnet for Udbud nu skal tage stilling til.

Det skriver Jyllands-Posten.

C.F. Møller mener, at det burde have vundet udbuddet og vil nu stilles økonomisk, som om man havde vundet konkurrencen. Hvis man havde vundet opgaven, ville C.F. Møller-konsortiet ifølge oplysningerne til klagenævnet have scoret en fortjeneste på 67,4 mio. kr. Et beløb, man uretmæssigt gik glip af, lyder det. Kravet er 2350 pct. større end det oprindelige erstatningskrav fra C.F. Møller på knap 2,9 mio. kr.

C.F. Møller ønsker ikke at udtale sig. Kravet er så nyt, at Region Hovedstaden endnu ikke har svaret klagenævnet på, hvordan man stiller sig til det, og koncerndirektør Jens Gordon Clausen skriver i en mail til Jyllands-Posten:

"Af hensyn til det videre procesforløb ved nævnet har jeg på nuværende tidspunkt ingen kommentarer."

Klagenævnet for Udbud fastslog i november, at Bispebjerg Hospital lagde falske lodder i vægtskålen og brød udbudsreglerne, da det gav opgaven med at tegne akuthuset til et konsortium anført af KHR Arkitekter. Der var tale om en historisk hård afgørelse mod hospitalet, og med afsæt i den har den ene af de to tabende konsortier i konkurrencen nu fremsat et usædvanligt stort erstatningskrav mod Region Hovedstaden og Bispebjerg Hospital.

Medie: Ny mistanke om fusk ved milliardbyggeri

Bispebjerg snød med udbud på milliardbyggeri

Offentlige projekter trækker C.F. Møller-resultat ned

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier