EjendomsWatch

TK-storaktionær efter bestyrelsesexit: Strategi vil få værdier frem

Det er under helt udramatiske forhold, at TK Developments største aktionær, Strategic Investements, forlader selskabets bestyrelse, lyder det fra manden bag investeringsfirmaet.

Kim Haugstrup Mikkelsen. | Foto: Københavns Håndbold

TK Developments største aktionær, Strategic Investements, er ikke længere repræsenteret i selskabets bestyrelse, efter at manden bag investeringsfirmaet, Kim Haugstrup Mikkelsen, er flyttet til Schweiz og derfor har valgt at trække sig fra en række bestyrelses- og direktørposter i Danmark.

"Det er faktisk ret udramatisk. Vi meddelte ved generalforsamlingen i sin tid, at vi ville kigge på at få nogle flere kvinder i bestyrelsen. Samtidig er jeg flyttet til udlandet her 1. september, og da jeg har haft en del bestyrelsesposter i Danmark, har jeg valgt at fratræde dem for at fokusere på min familie, som jeg bor med i udlandet," siger Kim Haugstrup Mikkelsen til Ritzau Finans.

Han kunne strege sin bestyrelsespost i TK Development efter en ekstraordinær generalforsamling i ejendomsudviklingsselskabet onsdag, hvor Anne Skovbro, filantropidirektør hos Realdania, og Michael Bruhn, direktør i PFA Ejendomme, blev valgt ind som nye medlemmer.

Strategic Investments, som Kim Mikkelsen er storaktionær i, har en ejerandel af TK Development på 12,8 pct., og gennem den mener Kim Mikkelsen fortsat, at det er muligt at gøre sin indflydelse gældende. Men ellers udtrykker han stor tillid til, at den nye bestyrelse med Peter Thorsen som ny formand kan gennemføre de strategiske planer, som selskabet har arbejdet med siden 2015.

"Det, vi laver og skal lave, er typisk at gå ind i selskaber og lave turnarounds. Det synes vi, at vi er lykkedes med i TK. Den nye forretningsplan, som ligger i dag, har været og er stærkt påvirket af de ting, vi har været med til at beslutte, og så har vi senest til den ordinære generalforsamling peget på Peter Thorsen som ny formand til at gennemføre de aktionærvenlige tiltag, som egentlig ligger i beslutningen fra december 2015," forklarer Kim Mikkelsen.

En hjørnesten i den strategiplan, som selskabet annoncerede i 2015, var, at selskabets asset management-aktiviteter driftsmæssigt skal modnes og optimeres med henblik på et salg inden for en 3-5-årig periode. Det venter Kim Mikkelsen vil frigøre nogle værdier, som aktiemarkedet ikke i øjeblikket ønsker at værdisætte fuldt ud.

I øjeblikket handles TK Developments aktie til noget under egenkapitalens værdi, men Kim Mikkelsen forventer, at frasalgene af asset management-aktiviteterne kan hjælpe med at få værdier frem i lyset.

"Jeg tror, det hele giver sig selv, i det øjeblik at man, om det så er i 2017, 2018 eller 2019, får solgt fra og frigivet kapital i de byggerier, man er inde i. Jeg er overbevist om, at markedets vurdering af aktien vil skifte, når TK begynder at sende penge ud i udbytte og viser, at det kan tjene penge," vurderer Kim Mikkelsen.

Han er tidligere også udtrådt af bestyrelsen i NTR Holding, og er også på vej ud af Strategic Investments bestyrelse. Fremover skal han varetage sine ejerinteresser på anden vis.

"Nu bliver min opgave fra ejerside at tale med bestyrelsen af de selskaber, som jeg ejer, og så den vej rundt yde min indflydelse," siger Kim Mikkelsen.

TK-topchef: Konkursramt projekt er på skinner igen

Konkurs koster nedjustering hos TK Development

Finanstilsynet revser alternativ forvalter for rod i risikoen

Konkursbo efter entreprenør afviser hjælp til TK Development-projekt i Køge

Mere fra EjendomsWatch

Parken har igen sorte tal på bundlinjen

Omsætningen løftes trods over en måned med coronalukkede Lalandiaer. Samtidig bemærkes, at der er ikke sikkerhed for, at et helt eller delvist salg af koncernens ejendomme bliver til noget, skriver selskabet i kvartalsrapporten tirsdag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier