Finanstilsynet revser alternativ forvalter for rod i risikoen

Investeringsselskabet Koncenton har ikke styr på sin risikostyring. Det har en inspektion fra Finanstilsynet vist.
Den Holstebrobaserede udvikler Gråkjær og ejendomsselskabet Koncenton fra Aarhus bygger 117 boliger i det nye bykvarter Islevhaveby i Rødovre vest for København. Projektsummen er 250 mio. kr. | Foto: AI Arkitekter
Den Holstebrobaserede udvikler Gråkjær og ejendomsselskabet Koncenton fra Aarhus bygger 117 boliger i det nye bykvarter Islevhaveby i Rødovre vest for København. Projektsummen er 250 mio. kr. | Foto: AI Arkitekter
AF RITZAU

Investeringsselskabet Koncenton lover sine kunder "solide ejendomsinvesteringer" med stabile udbytter, gode opsparinger og høj sikkerhed.

Men investeringsselskabet, der administrerer en række fonde, der udbyder investeringsejendomme, har ikke styr på sin risikostyring. Det har en inspektion fra Finanstilsynet vist.

"Finanstilsynet konstaterede, at Koncenton A/S ikke udfører alle de opgaver, som selskabet er forpligtet til i kraft af sin tilladelse som forvalter af alternative investeringsfonde."

Det skriver Finanstilsynet om sin inspektion.

Koncenton forvalter ifølge Finanstilsynet 11 alternative investeringsfonde og opretter løbende nye inde for ejendomssektoren.

Men Koncenton lever altså ikke op til reglerne. De skal ellers sikre, at det har ordentligt styr på de risici, kundernes penge er udsat for.

Finanstilsynet skriver, at selskabet i sine regnskaber ikke redegør ordentligt for risikoen, risikostyringen eller det aktuelle risikoniveau.

Det er samtidig Finanstilsynets vurdering, at der i Koncenton A/S ikke er det fornødne ledelsesmæssige fokus på at sikre, at risikostyringsfunktionen lever op til lovgivningens krav og samtidig har de nødvendige ressourcer," skriver Finanstilsynet.

Selskabet står samtidig over for at oprette flere alternative investeringsfonde inden for ejendomssektoren. Derfor bliver det ifølge Finanstilsynet kun mere relevant, at selskabet "har identificeret operationelle risici og kan håndtere dem på en forsvarlig måde."

"Finanstilsynet gav derfor påbud om, at selskabet skal sikre, at risikostyringsfunktionen har de nødvendige ressourcer, at bestyrelsen får den nødvendige rapportering, og at selskabet har en effektiv risikostyringsfunktion."

"Selskabets bestyrelse fik endvidere påbud om at fastsætte en politik for operationelle risici," skriver Finanstilsynet.

Koncenton lover på sin hjemmeside investorer afkast på over 9 pct. på en række store ejendomsinvesteringer. Ifølge hjemmesiden er Koncenton søsterselskab til Obton, der investerer i sol- og vindenergi.

Tilsammen har de to selskaber ifølge hjemmesiden investeringer for over 7 mia. kr. og mere end 2000 investorer i sine projekter.

Duo bygger boliger på Københavns Vestegn for 250 mio. kr.

TK Development sælger to ungdomsboligprojekter i og omkring København

Projektmager sælger ungdomsboliger for 100 millioner

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Foto: Pexels / Ekaterina Bolovtsova

Fredagens konkurser fra Statstidende