EjendomsWatch

Niels Thorborg investerer i boligprojekt i Odense

L'easy-milliardærens koncern er bygherre på 160 boliger i nyt bykvarter nær Syddansk Universitet og melder klar til yderligere opkøb. Ifølge udvikleren bag er der her tale om et projekt til 200 mio. kr.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Hansen

Erhvervsmanden Niels Thorborg investerer yderligere i ejendomme. Hans koncern 3C Groups er bygherre på 160 lejligheder i området Cortex Park, som ligger ved Syddansk Universitet i det sydøstlige Odense, fremgår det af en pressemeddelelse.

Målet med området er at etablere en bydel, hvor virksomheder skal nyde godt af både forskning på universitet inden for områder, hvor også den korte afstand til det kommende supersygehus kan komme til gavn. Erhvervsbyggerierne bliver nu blandet med boligejendomme, så der ikke opstår en spøgelsesby uden for kontortid.

"De 160 lejligheder får en særdeles attraktiv beliggenhed i et af Odenses nye områder, som er i kraftig vækst. Det er et område tæt på den nye letbane, det nye sygehus, universitetet og motorvejen, og samtidig ligger lejlighederne med sydvendte altaner og terrasser tæt på skov og lidt vand. Alt i alt tror vi på, at lejlighederne bliver attraktive for både studerende og medarbejdere på områdets arbejdspladser," siger Jørn Tolstrup Rohde, bestyrelsesformand for 3C Groups, i meddelelsen.

Projektet er udviklet af Odense-firmaet Humlebo Gruppen, der også får det overordnede ansvar for byggeriet. Humlebos ejer, Vagn Rasmussen, har tidligere fortalt til Fyens Stiftstidende, at der var tale om et byggeri til 200 mio. kr.

De første boliger skal stå indflytningsklar i oktober 2018, mens de sidste forventes klar i foråret 2019. Byggeriet er projekteret af Archidea Arkitekter og OBH Rådgivende Ingeniører. Dansk Boligbyg opfører byggeriet i en totalentreprise.

Planer om flere ejendomsinvesteringer

I juni købte 3C Groups 44 nyopførte boliger i det sydøstlige Odense. Her var sælger ligeledes Humlebo Gruppen.

Ifølge bestyrelsesformanden har 3C Groups planer om at øge eksponeringen mod boligejendomme i særligt Odense.

"Vi er stolte over at sætte gang i byggeriet. Vi har en klar strategi om løbende og markant at investere i Odense og i byens udvikling, fordi vi interesserer os for byen og ser et stort potentiale i Odense," siger Jørn Tolstrup Rohde i meddelelsen.

Med boligejendommene ønsker 3C Groups at få en afbalanceret portefølje af ejendomme. Koncernen ejer allerede flere store erhvervsejendomme — heriblandt Odense Congress Center — og er ved at bygge Hotel Odeon med 234 værelser på Thomas B. Thriges Gade i midten af Danmarks tredjestørste by.

L'easy-milliardær går ind på boligmarkedet

Lokal erhvervsmand bag nyt hotel i Odense

L'Easy-milliardær åbner ny stor butikskæde efter mislykket fusion

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier