EjendomsWatch

Ny bydel i Roskilde vokser yderligere

Politikere giver grønt lys til flere boliger, butikker og caféer samt parkeringshus.

Foto: PR

Den nye bydel Musicion i Roskilde har endnu etape på vej. Plan-og teknikudvalget i Roskilde Kommune har godkendt en lokalplan, som giver plads til 60 nye boliger, et parkeringshus, butikker og caféer, skriver Dagbladet Roskilde.

Det er kvarteret Bifaldet, der lige nu forandrer sig hastigt, hvor en udvikler har allerede startet opførelsen og salget af en række lejligheder. Med det nye lokalplanforslag for Bifaldet kan udviklingen fortsætte med tre punkthuse, der skal rumme boliger, forretninger og små erhvervsvirksomheder eller caféer i stueetagen.

Lokalplanen tillader en bebyggelse i tre-syv etager, og der er lagt vægt på at gøre friarealerne attraktive for hele området. Bifaldet bliver et miks af lejligheder, der passer til både børnefamilier, studerende, seniorer og singler,

Lokalplanforslaget, der kommer i høring frem til 20. oktober, sikrer også, at der kan opføres et nyt parkeringshus som led i Musicon områdets trafikstrategi, der friholder Musicon fra trafik og parkering.

Udviklingsprojekt i Roskilde går efter en værdi på 4-5 mia. kr.

Boligselskab bygger 41 boliger i Roskilde-forstad

Danielsen Architecture skal tegne boliger på 12.700 kvm areal i Roskilde

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier