EjendomsWatch

Boligselskab bygger 41 boliger i Roskilde-forstad

Arkitektfirmas forslag har fået politisk godkendelse til boliger i et nyt område, der henter inspiration fra Kartoffelrækkerne i København.

Foto: Vandkunsten

Byrådet i Roskilde har netop godkendt et projektet, hvor Boligselskabet Sjælland og arkitekterne Vandkunsten har udviklet 41 boliger samt et fælleshus på et nyt område i Ågerup nord for Roskilde, oplyser Boligselskabet Sjælland.

Boligerne bliver placeret på en aflang grund, der grænser op til et parcelhuskvarter med en grøn parkzone efter forbillede fra Kartoffelrækkerne i København. Bebyggelsen er let kuperet og samler sig mod et vandhul i midten, der bliver en grønning, hvor også fælleshuset bliver placeret.

Rækkehusene bliver i flere forskellige størrelser fra 28 kvm til 115 kvm i et eller to plan.

Tidligere har Vandkunsten hentet inspiration i Kartoffelrækkerne til Byhusene på Islands Brygge. Det oprindelige Kartoffelrækkerne-kvarter ligger ved Sortedams Sø i København. Det består af 480 huse bygget af Arbejdernes Byggeforening i 1873-1889.

Tegnestuen Vandkunsten tjener mindre på mere

 

Udviklingsprojekt i Roskilde går efter en værdi på 4-5 mia. kr.

Forsiden lige nu

Egenrådig fond frasælger 221-årig ejendom i København

Erhvervsdrivende fond, der ikke efterlever god fondsledelse, sælger historisk ejendom i Fredericiagade i hjertet af København. Køber er en privat investor med bistand fra projektudbyderen Crescendo. Mægler på handlen uddyber over for EjendomsWatch de videre planer med ejendommen. Fondsformand er fåmælt. (Opdateret.)

Intelligente bygninger giver bedre bundlinje

It-teknologi har holdt sit indtog overalt, også i erhvervsejendomme, der nu bliver intelligente. Det vil fremover blive et konkurrenceparameter for virksomhedernes indtjening, lyder det. ISS er i fuld gang.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier