EjendomsWatch

Boligselskab bygger 41 boliger i Roskilde-forstad

Arkitektfirmas forslag har fået politisk godkendelse til boliger i et nyt område, der henter inspiration fra Kartoffelrækkerne i København.

Foto: Vandkunsten

Byrådet i Roskilde har netop godkendt et projektet, hvor Boligselskabet Sjælland og arkitekterne Vandkunsten har udviklet 41 boliger samt et fælleshus på et nyt område i Ågerup nord for Roskilde, oplyser Boligselskabet Sjælland.

Boligerne bliver placeret på en aflang grund, der grænser op til et parcelhuskvarter med en grøn parkzone efter forbillede fra Kartoffelrækkerne i København. Bebyggelsen er let kuperet og samler sig mod et vandhul i midten, der bliver en grønning, hvor også fælleshuset bliver placeret.

Rækkehusene bliver i flere forskellige størrelser fra 28 kvm til 115 kvm i et eller to plan.

Tidligere har Vandkunsten hentet inspiration i Kartoffelrækkerne til Byhusene på Islands Brygge. Det oprindelige Kartoffelrækkerne-kvarter ligger ved Sortedams Sø i København. Det består af 480 huse bygget af Arbejdernes Byggeforening i 1873-1889.

Tegnestuen Vandkunsten tjener mindre på mere

Udviklingsprojekt i Roskilde går efter en værdi på 4-5 mia. kr.

Mere fra EjendomsWatch

International investor skyder kvart milliard i København

En tre år gammel bolig- og erhvervsejendom på Frederiksberg skifter hænder, efter at en fond under LaSalle Investment Management har udset sig aktivet som sin første investering i den danske hovedstad. ”En vigtig milepæl i fondens strategi,” lyder det fra køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier