EjendomsWatch

Udtjent sokkefabrik nær Gentofte skal omdannes til boliger

Boligudvikleren Bonava har med bistand fra KHS Arkitekter udarbejdet et projekt, hvor 13.000 kvm tidligere industribygninger nedrives til fordel for boliger i 15-20 meters højde.

Foto: PR

Et nyt boligområde 50 meter fra kommunegrænsen mellem København og Gentofte Kommuner kan blive en realitet, hvis det vedtages politisk i foråret.

Af en ny såkaldt startredegørelse om projektet — forløberen for en egentlig lokalplan — fremgår det, at boligudvikleren Bonava ønsker at placere 13.000 kvm boliger i forskudte bygninger og med de højeste bygninger placeret umiddelbart øst for Helsingørmotorvejen og Lyngbyvejen på adressen Bomhusvej 18.

"Lokalplanområdet er en del af et større kompleks af bygninger, der blev opført af Julius Hansens Trikotagefabrik,der primært fremstillede sokker. Bygningerne er opført i forskellige etaper i perioden fra 1930-1955. Siden 1970' erne er de tidligere fabriksbygninger blevet benyttet til en række blandede erhvervsformål. I dag er der blandt andet fire privatskoler, detailhandel og administration," hedder det i startredegørelsen.

Et forslag til lokalplan ventes til oktober. Derefter skal projektet i offentlig høring, før lokalplanen til foråret kan vedtages af Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg, af Økonomiudvalget samt af Borgerrepræsentationen som helhed.

Bonava jagter nye investorer til boligprojekter

Dansk og norsk forretning trækker ned hos Bonava

Bonava bygger boliger i Glostrup 

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

149 mio. kr. lyder prisen på det luksushotel, som EjendomsWatch mandag omtalte, at erhvervsmanden Fritz Schur har solgt. Det viser dagens liste med 37 ejendomshandler, hvor også Danica, Dades, PFA, Jeudan, W.P Carey optræder. Listen bringes i samarbejde med Resights.

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier