Udtjent sokkefabrik nær Gentofte skal omdannes til boliger

Boligudvikleren Bonava har med bistand fra KHS Arkitekter udarbejdet et projekt, hvor 13.000 kvm tidligere industribygninger nedrives til fordel for boliger i 15-20 meters højde.
Foto: PR
Foto: PR

Et nyt boligområde 50 meter fra kommunegrænsen mellem København og Gentofte Kommuner kan blive en realitet, hvis det vedtages politisk i foråret.

Af en ny såkaldt startredegørelse om projektet — forløberen for en egentlig lokalplan — fremgår det, at boligudvikleren Bonava ønsker at placere 13.000 kvm boliger i forskudte bygninger og med de højeste bygninger placeret umiddelbart øst for Helsingørmotorvejen og Lyngbyvejen på adressen Bomhusvej 18.

"Lokalplanområdet er en del af et større kompleks af bygninger, der blev opført af Julius Hansens Trikotagefabrik,der primært fremstillede sokker. Bygningerne er opført i forskellige etaper i perioden fra 1930-1955. Siden 1970' erne er de tidligere fabriksbygninger blevet benyttet til en række blandede erhvervsformål. I dag er der blandt andet fire privatskoler, detailhandel og administration," hedder det i startredegørelsen.

Et forslag til lokalplan ventes til oktober. Derefter skal projektet i offentlig høring, før lokalplanen til foråret kan vedtages af Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg, af Økonomiudvalget samt af Borgerrepræsentationen som helhed.

Bonava jagter nye investorer til boligprojekter

Dansk og norsk forretning trækker ned hos Bonava

Bonava bygger boliger i Glostrup 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også