EjendomsWatch

Dansk og norsk forretning trækker ned hos Bonava

Den svenske boligudvikler mere end fordobler koncernens driftsindtjening på trods af, at den danske og norske forretning leverer røde tal i et nyligt aflagt halvårsregnskab. Koncernchef ser muligheder i salg til investorer frem for private slutbrugere.

Joachim Hallengren, adm. direktør i Bonava-koncernen. | Foto: PR

Den svenske projektudvikler Bonava, tidligere NCC Bolig, tjener overordnet set flere penge. Men det skyldes ikke aktiviteterne i Danmark og Norge, der i stedet trækker regnskabets resultat ned. Bonava melder dog om stærk investorinteresse og marked i de to lande, der bogføres under én post.

Som følge af et dansk-norsk salg, der falder med knap 90 mio. svenske kr. (godt 70 mio. kr.) sammenlignet med første halvdel af 2016, taber Bonava isoleret set 9 mio. svenske kr. (ca. 7 mio. kr.) på sin danske og norske forretning i første halvår af 2017. Til sammenligning havde selskabet i samme periode sidste år en gevinst på 6 mio. svenske kroner (godt 4,5 mio. kr.).

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Vicedirektør i Heimstaden siger op

Magnus Nordholm har været en ledende skikkelse i den mest aktive udenlandske investor på det danske ejendomsmarked, Heimstaden, gennem 14 år.

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

FINGRENE I FONDSMIDLER: Fond har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier