EjendomsWatch

Dansk og norsk forretning trækker ned hos Bonava

Den svenske boligudvikler mere end fordobler koncernens driftsindtjening på trods af, at den danske og norske forretning leverer røde tal i et nyligt aflagt halvårsregnskab. Koncernchef ser muligheder i salg til investorer frem for private slutbrugere.

Joachim Hallengren, adm. direktør i Bonava-koncernen. | Foto: PR

Den svenske projektudvikler Bonava, tidligere NCC Bolig, tjener overordnet set flere penge. Men det skyldes ikke aktiviteterne i Danmark og Norge, der i stedet trækker regnskabets resultat ned. Bonava melder dog om stærk investorinteresse og marked i de to lande, der bogføres under én post.

Som følge af et dansk-norsk salg, der falder med knap 90 mio. svenske kr. (godt 70 mio. kr.) sammenlignet med første halvdel af 2016, taber Bonava isoleret set 9 mio. svenske kr. (ca. 7 mio. kr.) på sin danske og norske forretning i første halvår af 2017. Til sammenligning havde selskabet i samme periode sidste år en gevinst på 6 mio. svenske kroner (godt 4,5 mio. kr.).

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier