EjendomsWatch

Havnedirektør vil sælge fra i små bidder for at sikre kvaliteten

Odense Havn skal udvikles i stykvis for at sikre bedre priser til sælger og højere kvalitet af byggeriet, forklarer havnedirektør Carsten Aa.

En af de ting, der i øjeblikket udvikles på Odense Havn, er ungdomsboliger som på illustrationen. Arkitektfirmaet C.F. Møller har tegnet dette projekt. | Foto: C.F. Møller

Når Lindø Port of Odense, havnen i Odense, skal udvikles, melder havnedirektør Carsten Aa om interesse fra flere forskellige investorer, blandt andet pensionsselskaber. Han hævder overfor Fyens Stiftstidende, at han kunne sælge alle udviklingsområderne på havnen på en dag, hvis han ville — men det vil han ikke.

Odense går på jagt efter 40 mia. kr. fra risikovillige investorer 

Hvis der bliver bygget for mange boliger, og man oversvømmer havnen og boligbehovet, giver det unødig konkurrence til resten af byens byggerier. Derudover kan Lindø Port of Odense få en bedre pris for udviklingsarealerne, hvis man holder sig tilbage med salget. Slutteligt kan Carsten Aa som havnedirektør stille flere krav til byggeriet, hvis det sker løbende og ikke i en stor klump.

"De sidste blokke, der blev opført (på havnen red.), bærer lidt præg af, at der skulle tjenes lidt hurtige penge. Men det var en anden tid. Nu er markedet til, at vi kan kræve en højere kvalitet," siger han til avisen.

Nordmænd vil bygge 10 etager på Odense Havn

Da pensionsselskabet PKA den 12. april annoncerede en ny investering på 250 mio. kr. til et boligbyggeri i Odense, fortalte ejendomschef Nikolaj Stampe til EjendomsWatch, at den lokale vision for byen, var en afgørende faktor. Hvis der ikke er en klar vision, så ender man med projekter som både Ørestaden og Kalvebod Brygge, fortalte han.

"I København er man gået til Kalvebod Brygge ved at sælge en matrikel ad gangen. Det er nok gået lidt galt. Byen skal ses som en overordnet helhed. Ellers bliver det tilfældigt, og der bliver ingen sammenhæng," lød det dengang fra Nikolaj Stampe.

PKA's fynske investering på 250 mio. kr. drives af lokalpolitisk vilje

 

Myndighed rykker ind i pensionskasses Odense-ejendom 

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier