EjendomsWatch

Boliger skyder op i høj fart - men erhvervsbyggeriet sakker bagud

Mens boligbyggeriet buldrer af sted, tegner der sig et noget mere dystert billede for byggeriet af kontorer og andet erhvervsbyggeri. Vækst hos byggefirma, der bygger meget for erhvervslivet, vidner dog om bedre tider.

Foto: Ritzau Scanpix/Sebastian Buur Gunvald

Boligboom er næppe det helt forkerte ord at bruge, når man kigger på aktiviteten i byggesektoren lige nu. Mens boligbyggeriet vokser hurtigt, falder erhvervsbyggeriet.

En ny analyse fra Dansk Industri (DI) baseret på tal fra Danmarks Statistik viser, at erhvervsbyggeriet, som både dækker over offentligt og privat byggeri, faldt med 18,2 pct. i 2016. Det påbegyndte erhvervsbyggeri har generelt været faldende i en årrække målt i kvadratmeter. Det skyldes ifølge Elly Kjems Hove, branchedirektør i DI Byg, at der i mange år har været mange ledige erhvervslejemål:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Redder Roof Management: "Vi glæder os til at få skibet på ret køl"

Roof Management kan ånde lettet op, efter at branchekollegaerne fra Nectar Invest overtager ejerskabet fra bl.a. direktør Camilla Dalum og Gefion-direktør Thomas Færch. ”Man havde mistet blikket for det basale,” lyder det fra Nectar-ejer i et interview med EjendomsWatch. Ifølge Roof-direktør har flere købere været på banen. (Opdateret)

Innovater vinder udbud af 100 boliger i Kalundborg

På toppen af bakken ved Kalundborg skal der bygges boliger på 9500 kvm grund. Køb er betinget af lokalplan, som ventes på plads inden for et år. Planen er at finde en køber til projektet. Udviklingschef er optimist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier