EjendomsWatch

Deloitte: Tre ud af fire byggevirksomheder forventer vækst i 2017

Hver tiende virksomhed forventer øge omsætningen med mere end 20 pct. næste år, viser rundspørge. Nybyggeri inden for erhverv har stor indflydelse på optimismen.

Foto: PR

Tiltroen til 2017 er stor i bygge- og anlægsbranchen, viser en rundspørge foretaget af Deloitte. Her siger 78 pct., at de forventer at øge omsætningen til næste år, mens 77 pct. tilsvarende forventer en stigning i indtjeningen.

Ifølge Thomas Frommelt, partner i Deloitte, er det især væksten i nybyggeriet, der står bag de positive forventninger.

"Lige nu ser vi en markant vækst i nybyggeri for især erhverv, hvilket selvsagt giver nogle store og lukrative entrepriser for mange byggevirksomheder. Også i de offentlige udbud kan vi se, at man har vendt sig væk fra renoveringsprojekterne og i stedet kastet sig over nye, spændende og ofte ambitiøse nybyggerier," siger Thomas Frommelt i en pressemeddelelse.

Tallene er baseret på svar fra 720 aktører i byggebranchen, heraf 655 virksomhedsejere. Her forventer cirka halvdelen af virksomhedsejerne en vækst på op til 10 pct. Endnu en femtedel forventer en vækst på mellem 10 og 20 pct., mens ca. hver tiende regner med at lægge mere end 20 pct. til omsætningen

På trods af de positive forventninger påpeger Thomas Frommelt, at fremgangen ikke kommer ud af det blå.

"Det er desværre langt fra altid, at en øget omsætning også ender med flere penge på bundlinjen. Det kræver, at man har vedvarende fokus på effektivitet og projektstyring, at man formår at samarbejde hen over hele værdikæden, samt at man er skarp på prissætningen, så man ikke påtager sig store risici uden også at få den rette betaling," siger han.

Blot 12 pct. af byggevirksomhederne forventer, at deres omsætning vil falde i 2017.

Facebook køber grund til datacenter i Odense

Ekspert advarer mod faldgruber ved finansiering af nybyggeri

Kuben: Fremtidens erhvervsbyggeri er attraktive kontorer

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Konkurser kan afværges gennem bedre data

Rekordmange bygge- og anlægsvirksomheder går lige nu konkurs på grund af voldsomme prisstigninger og udskudte opgaver. Særligt udsatte er virksomheder, der ikke sammenkører deres data og dermed ikke kan handle proaktivt, lyder det fra softwarefirma i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier