EjendomsWatch

Byggeboomet i 2017 vokser og vokser

Nye tal viser en markant stigning i antallet af større byggeprojekter til næste år.

Foto: PR

De danske entreprenører har længe vidst, at de får et travlt 2017, men nu ser det ud til, at der bliver endnu mere travlhed i branchen. Finans.dk skriver på baggrund af nye tal fra Bygherreforeningen og Byggefakta, at de den samlede ordrebog for store projekter er steget med 13 pct. til 74,8 mia. kr. i kalenderåret.

Sidste gang, at det samme tal altså blev gjort op, var for tre måneder siden.

Kim Fønss-Lundberg, der er investor development manager i Copenhagen Capacity siger til Finans, at presset på de danske ordrebøger fortsat vil lokke udenlandske spillere til Danmark.

"Vi har oplevet en klart stigende interesse fra de udenlandske entreprenører inden for det seneste års tid, fordi der er mange store projekter, der går i luften i Danmark. Jeg tror, at vi i løbet af det næste år vil se flere større spillere fra udlandet etablere sig i Danmark, f.eks. fra lande som Tyskland, England, Frankrig og Spanien," lyder det.

Bygherreforeningen og Byggefakta opgør de "store projekter" som havende et budget på mere end 50 mio. kr.

Ny regering vækker glæde hos Dansk Byggeri

Store entreprenører vokser mest på opsvinget

Byggeboom sender en tiltrængt pengeregn ned over entreprenører

Projektudviklere og almen boligorganisation står bag byggeboom i Viborg

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier