EjendomsWatch

Bolig-boom sætter erhvervsbyggeriet under pres i Aarhus

Det store fokus på boligbyggeri sætter erhvervsarealerne i Aarhus Kommune under pres, lyder det fra formanden for Erhverv Aarhus, Jan Børjesson.

Foto: PR

Det store fokus på at bygge boliger i Aarhus lægger pres på mulighederne for at udvikle erhvervsområder i byen, skriver JP Aarhus.

Aarhus Kommune er i øjeblikket i gang med at undersøge, hvordan man bedst muligt sikrer, at der er plads til de virksomheder, der gerne vil flytte til Aarhus fremadrettet, og ifølge borgmester Jacob Bundsgaard (S) er der da også stadig 750 ha ubebygget erhvervsareal i kommunen. Men mange vælger at konvertere jorden til boligbyggeri på grund af den store efterspørgsel efter nye boliger, og det kan blive et problem, lyder det fra Jan Børjesson, formand for Erhverv Aarhus.

"I Aarhus er der i øjeblikket stor fokus på boligudbygning, så der er et stort pres fra private, der ejer jord – også erhvervsjord – på at få det konverteret til bolig. Men fordi der i øjeblikket er en kæmpe efterspørgsel på boliger, skal man ikke bare konvertere alt, der kan lade sig gøre, for at skaffe plads til boliger. For så giver det problemer for erhvervslivet på sigt," siger han til JP Aarhus.

Hvert år opstår der omkring 2000 nye arbejdspladser i Aarhus.

Nystartet arkitektfirma skal tegne ny arkitektskole i Aarhus

Aarhus-arkitekter skal tegne vestjysk whisky-destilleri til 100 mio. kr. 

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier