EjendomsWatch

Bolig-boom sætter erhvervsbyggeriet under pres i Aarhus

Det store fokus på boligbyggeri sætter erhvervsarealerne i Aarhus Kommune under pres, lyder det fra formanden for Erhverv Aarhus, Jan Børjesson.

Foto: PR

Det store fokus på at bygge boliger i Aarhus lægger pres på mulighederne for at udvikle erhvervsområder i byen, skriver JP Aarhus.

Aarhus Kommune er i øjeblikket i gang med at undersøge, hvordan man bedst muligt sikrer, at der er plads til de virksomheder, der gerne vil flytte til Aarhus fremadrettet, og ifølge borgmester Jacob Bundsgaard (S) er der da også stadig 750 ha ubebygget erhvervsareal i kommunen. Men mange vælger at konvertere jorden til boligbyggeri på grund af den store efterspørgsel efter nye boliger, og det kan blive et problem, lyder det fra Jan Børjesson, formand for Erhverv Aarhus.

"I Aarhus er der i øjeblikket stor fokus på boligudbygning, så der er et stort pres fra private, der ejer jord – også erhvervsjord – på at få det konverteret til bolig. Men fordi der i øjeblikket er en kæmpe efterspørgsel på boliger, skal man ikke bare konvertere alt, der kan lade sig gøre, for at skaffe plads til boliger. For så giver det problemer for erhvervslivet på sigt," siger han til JP Aarhus.

Hvert år opstår der omkring 2000 nye arbejdspladser i Aarhus.

Nystartet arkitektfirma skal tegne ny arkitektskole i Aarhus

Aarhus-arkitekter skal tegne vestjysk whisky-destilleri til 100 mio. kr. 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier