EjendomsWatch

Aarhus-arkitekter skal tegne vestjysk whisky-destilleri til 100 mio. kr.

Det aarhusianske arkitekthus Loop Architects skal tegne en udvidelse af det nuværende produktionsanlæg hos den vestjyske whiskyproducent Stauning.

Foto: PR illustration

Whiskyproduktionen hos den vestjyske producent Stauning skal udvides med et nyt produktionsanlæg på 4000 kvm, hvor Loop Architects med hjemsted i Aarhus skal stå for tegningerne. Det skriver Berlingske.

Projektet skal koste i omegnen af 100 mio. kr. Planen er, at der skal etableres fem bygninger i løbet af de næste to år. Det skal erstatte den firelængede gård, som produktionen i øjeblikket foregår i. Det er også en del af målet at passe bygningerne ind i den vestjyske natur, der omringer Stauning-bryggeriet.

"Designet af udvidelsen til Stauning Whisky tager afsæt i de lokale kvaliteter, der i forvejen er i området – et typisk dansk landbrugslandskab og særegen vestjysk natur – som i det fremtidige byggeri vil blive respekteret," forklarer Loop Architects ifølge avisen.

Bygningerne, som etableres med glaspartier i enderne, skal rumme de forskellige maskiner og funktioner, et bryggeri har. Det er eksempelvis maltning, ovne, kar til mæskning og gæring, destillationskedler og lagring af fyldte tønder.

Tækker Group vælger entreprenør til ny Aarhus-bydel

Arkitekter vinder milliardprojekt i Aarhus ved at vælge enkelthed

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Konkurser kan afværges gennem bedre data

Rekordmange bygge- og anlægsvirksomheder går lige nu konkurs på grund af voldsomme prisstigninger og udskudte opgaver. Særligt udsatte er virksomheder, der ikke sammenkører deres data og dermed ikke kan handle proaktivt, lyder det fra softwarefirma i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier