EjendomsWatch

Københavns Lufthavne vil skabe lagerområde til 2 mia. kr.

Københavns Lufthavne vil fordoble sin fragtkapacitet med et nyt stort erhvervsområde, der skal tiltrække både danske og udenlandske virksomheder.

Foto: /ritzau/Jens Dresling/

Et ubrugt areal på størrelse med 25 fodboldbaner ved Københavns Lufthavn kan blive til et nyt stort lagerområde for danske og internationale virksomheder, skriver Berlingske Business.

Ifølge mediet sætter Københavns Lufthavne, der er delvist ejet af staten, gang i et projekt til 2 mia. kr., hvor der skal skabes et nyt erhvervsområde med lagre og dermed fordoble lufthavnens fragtkapacitet. Lagerpladsen skal lejes ud til virksomheder, og tiltaget skal være med til at styrke flyselskabernes indtjening på fragtruter.

"Handlen mellem lande er eksploderet, og der er stor vækst i varetransport med fly. For virksomhederne handler det om tilgængelighed, og hvor tit flyene flyver, for det nytter ikke, at du først kan få ordren sendt om tre dage. Hvis ikke ordren kommer af sted samme dag, er den tabt. Derfor er der en del virksomheder, som gerne vil tæt på vores rute­netværk, og derfor ser vi muligheden for at skabe et erhvervsområde," siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavne, til mediet. 

Formand for Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg, Morten Bødskov (S), bakker op om planerne om det nye lagerområde og mener, det vil give fantastiske muligheder for at tiltrække store virksomheder.

Tre års byggeri i Københavns Lufthavn indledes tirsdag

Københavns Lufthavn vil udvide for 20 mia. kr. 

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier