EjendomsWatch

NCC bygger 47 almene boliger i Aarhus

NCC opfører de første almene boliger i det, der med tiden skal blive en helt ny bydel i Aarhus. Kommunens visioner begynder nu at tage form, og de første boliger står næsten færdige.

Foto: PR

Syv kilometer fra Aarhus midtby skyder en ny bydel op på Lisbjerg Bakke, hvor bæredygtighed, tilgængelighed og arkitektonisk kvalitet er blandt nøgleordene.

Ifølge NCC er det er Danmarks største byudviklingsområde, hvis areal vil nå omkring en million kvm, som vil huse op mod 25.000 mennesker og hvor NCC er totalentreprenør på det første boligprojekt i den nye bydel:

"Der bliver opført 47 boliger og et fælleshus, og projektet er nu godt halvvejs. Alle boliger er lukket, og de første tyve boliger står nu næsten færdige," meddeler NCC i en pressemeddelelse.

Boligerne opføres af Boligforeningen Ringgården, som i 2013 udskrev en konkurrence om totalentreprisen. Vinderteamet består, ud over NCC, af Rubow Arkitekter, Regnbuen Arkitekter, Rambøll og Moe Rådgivende Ingeniører.

"Vi har gennem en meget tæt dialog med NCC samarbejdet om at detaljere byggeriet ud fra vinderprojektet. Og denne proces fortsætter lige til byggeriets aflevering. Vi har som bygherre fundet det meget nemt at samarbejde med NCC, fordi vi ønsker det samme, nemlig at skabe en unik, spændende og smuk boligbebyggelse, der bliver et stort plus for den videre udvikling af Lisbjerg som ny bydel i Aarhus," siger Palle Jørgensen, direktør i Boligforeningen Ringgaarden, i meddelelsen.

Nicolai Schultz, direktør i NCC Danmark, uddyber:

"Vi håber, at dette byggeri vil være med til at inspirere de fremtidige projekter i området, som tegner til at blive et skønt sted for de århusianere, der bliver så heldige at bo her."

Det samlede projekt afleveres i slutningen af februar 2017.

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Bach Gruppen får en lang næse hos medievagthund

Viborg-entreprenøren, der har flere sager om byggesjusk på samvittigheden, har indbragt flere medier til Pressenævnet på grund af deres omtale af en politianmeldelse. Nævnet finder imidlertid ikke grundlag for kritik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier