EjendomsWatch

Detailhandlens kæmper satser på små butikker som nyt våben

Ændrede forbrugsvaner, mere nethandel og flere danskere med lyst til at bo i storbyerne stiller helt nye krav til forretninger og kæder. Flere af de store detailselskaber ekspanderer med nye og små butikskoncepter for at følge trenden.

Flere store detailselskaber laver mindre butikker – især i storbyerne. Begrebet downsizing er en global trend – her i landet er alle fra Jysk og køkkenkæder til de store dagligvarekæder med på at åbne mindre city-butikker for at fange nye kunder og spare husleje. Coop Danmark er med på trenden og er ved at rulle en kæde af mindre butikker ud i København under navnet Brugsen. | Foto: Rune Aarestrup Pedersen/Jyllands-Posten

Hård kamp om forbrugernes indkøbskroner får detailkæder til at rulle flere nye butikskoncepter ud. Og især små butikker, placeret hvor mange danskere kommer forbi. De skal på samme tid øge det samlede salg og trække helt nye kundegrupper til.

Butikskæder inden for dagligvarer og eksempelvis køkkener og boligudstyr eksperimenterer aktuelt med de nye formater. Satsningen er udløst af flere faktorer. Lige fra at de fysiske butikker er presset af konkurrence fra øget onlinehandel til jagt på nye kundegrupper og reduktion af omkostninger.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier