Byggeboom sender en tiltrængt pengeregn ned over entreprenører

En ny analyse viser, at den gennemsnitlige overskudsgrad er steget til det niveau, som mange af branchens virksomheder i årevis har stilet efter.
Foto: Ritzau Scanpix / Jan Dagø
Foto: Ritzau Scanpix / Jan Dagø
AF FINANS

Entreprenørerne og håndværksmestrene tjener flere penge, skriver Finans.

En ny analyse fra Deloitte og Dansk Byggeri, som er baseret på over 3000 regnskaber fra virksomheder i bygge- og anlægsbranchen, viser, at den gennemsnitlige overskudsgrad er steget til over 5 pct., som mange af branchens virksomheder i årevis har stilet efter.

"Vi har forladt krisen, markedet ser pænt ud, beskæftigelsen stiger, virksomhederne har det bedre, og flere tager et skridt væk fra graven," siger Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri, til Finans.

I 2015-regnskaberne formåede virksomhederne at lande en samlet overskudsgrad på 5,4 pct., mens den året før lå på 4,6 pct. Samtidig viser analysen, at færre virksomheder er i fare for at gå konkurs. I 2014 var 12 pct. i farezonen, mens det kun gjaldt 6 pct. i 2015. Især entreprenører, som er beskæftiget med byggeprojekter, og betonvirksomheder tjener flere penge end tidligere.

Der er dog lang vej endnu for branchen, mener Thomas Frommelt, partner i Deloitte og leder af Deloittes branchegruppe for byggeri.

"Virksomhederne formår ikke at hæve priserne noget mere, selv om aktiviteten stiger," siger han til Finans.

Spørger man virksomhederne, er deres forventninger til fremtiden også høje. I forbindelse med regnskabsanalysen har Dansk Byggeri foretaget en rundspørge blandt sine medlemmer. 78 pct. forventer øget vækst i det kommende år.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Finans.)

Danske entreprenørgiganter haler ind på deres europæiske konkurrenter

Entreprenør bejler til investorer til stort lagerbyggeri ved Køge

Arkitekter, ingeniører og entreprenører har vokseværk uden for Danmark

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også