EjendomsWatch

Byggeboom sender en tiltrængt pengeregn ned over entreprenører

En ny analyse viser, at den gennemsnitlige overskudsgrad er steget til det niveau, som mange af branchens virksomheder i årevis har stilet efter.

Foto: Ritzau Scanpix / Jan Dagø

Entreprenørerne og håndværksmestrene tjener flere penge, skriver Finans.

En ny analyse fra Deloitte og Dansk Byggeri, som er baseret på over 3000 regnskaber fra virksomheder i bygge- og anlægsbranchen, viser, at den gennemsnitlige overskudsgrad er steget til over 5 pct., som mange af branchens virksomheder i årevis har stilet efter.

"Vi har forladt krisen, markedet ser pænt ud, beskæftigelsen stiger, virksomhederne har det bedre, og flere tager et skridt væk fra graven," siger Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri, til Finans.

I 2015-regnskaberne formåede virksomhederne at lande en samlet overskudsgrad på 5,4 pct., mens den året før lå på 4,6 pct. Samtidig viser analysen, at færre virksomheder er i fare for at gå konkurs. I 2014 var 12 pct. i farezonen, mens det kun gjaldt 6 pct. i 2015. Især entreprenører, som er beskæftiget med byggeprojekter, og betonvirksomheder tjener flere penge end tidligere.

Der er dog lang vej endnu for branchen, mener Thomas Frommelt, partner i Deloitte og leder af Deloittes branchegruppe for byggeri.

"Virksomhederne formår ikke at hæve priserne noget mere, selv om aktiviteten stiger," siger han til Finans.

Spørger man virksomhederne, er deres forventninger til fremtiden også høje. I forbindelse med regnskabsanalysen har Dansk Byggeri foretaget en rundspørge blandt sine medlemmer. 78 pct. forventer øget vækst i det kommende år.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Finans.)

Danske entreprenørgiganter haler ind på deres europæiske konkurrenter

Entreprenør bejler til investorer til stort lagerbyggeri ved Køge

Arkitekter, ingeniører og entreprenører har vokseværk uden for Danmark

Mere fra EjendomsWatch

Redder Roof Management: "Vi glæder os til at få skibet på ret køl"

Roof Management kan ånde lettet op, efter at branchekollegaerne fra Nectar Invest overtager ejerskabet fra bl.a. direktør Camilla Dalum og Gefion-direktør Thomas Færch. ”Man havde mistet blikket for det basale,” lyder det fra Nectar-ejer i et interview med EjendomsWatch. Ifølge Roof-direktør har flere købere været på banen. (Opdateret)

Innovater vinder udbud af 100 boliger i Kalundborg

På toppen af bakken ved Kalundborg skal der bygges boliger på 9500 kvm grund. Køb er betinget af lokalplan, som ventes på plads inden for et år. Planen er at finde en køber til projektet. Udviklingschef er optimist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier