EjendomsWatch

Byggeboom sender en tiltrængt pengeregn ned over entreprenører

En ny analyse viser, at den gennemsnitlige overskudsgrad er steget til det niveau, som mange af branchens virksomheder i årevis har stilet efter.

Foto: Ritzau Scanpix / Jan Dagø

Entreprenørerne og håndværksmestrene tjener flere penge, skriver Finans.

En ny analyse fra Deloitte og Dansk Byggeri, som er baseret på over 3000 regnskaber fra virksomheder i bygge- og anlægsbranchen, viser, at den gennemsnitlige overskudsgrad er steget til over 5 pct., som mange af branchens virksomheder i årevis har stilet efter.

"Vi har forladt krisen, markedet ser pænt ud, beskæftigelsen stiger, virksomhederne har det bedre, og flere tager et skridt væk fra graven," siger Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri, til Finans.

I 2015-regnskaberne formåede virksomhederne at lande en samlet overskudsgrad på 5,4 pct., mens den året før lå på 4,6 pct. Samtidig viser analysen, at færre virksomheder er i fare for at gå konkurs. I 2014 var 12 pct. i farezonen, mens det kun gjaldt 6 pct. i 2015. Især entreprenører, som er beskæftiget med byggeprojekter, og betonvirksomheder tjener flere penge end tidligere.

Der er dog lang vej endnu for branchen, mener Thomas Frommelt, partner i Deloitte og leder af Deloittes branchegruppe for byggeri.

"Virksomhederne formår ikke at hæve priserne noget mere, selv om aktiviteten stiger," siger han til Finans.

Spørger man virksomhederne, er deres forventninger til fremtiden også høje. I forbindelse med regnskabsanalysen har Dansk Byggeri foretaget en rundspørge blandt sine medlemmer. 78 pct. forventer øget vækst i det kommende år.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Finans.)

Danske entreprenørgiganter haler ind på deres europæiske konkurrenter

Entreprenør bejler til investorer til stort lagerbyggeri ved Køge

Arkitekter, ingeniører og entreprenører har vokseværk uden for Danmark

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier