EjendomsWatch

Arkitema satser stort på nyt forretningsben

Den internationale arkitektvirksomhed Arkitema lancerer en helt ny afdeling, der om fem år skal stå for knap 20 pct. af omsætningen.

Foto: PR

(Rettet kl. 12.20: Arkitema er dansk, ikke svensk.)

Arkitektvirksomheden Arkitema går nye veje for at løfte omsætningen.

Den danske virksomhed åbner således en ny driftsgren ved navn Consulting, hvor der tilbydes specialiserede ingeniørydelser. Det skriver Børsen.

I Arkitema Consulting kommer service inden for blandt andet byggeledelse, bygherrerådgivning og bæredygtighed i højsædet. Lanceringen af det nye forretningsben er en ganske opsigtsvækkende én af slagsen, da det som regel er ingeniørvirksomheder, der bevæger sig over i arkitektydelserne - og ikke omvendt.

Arkitema forventer, at Consulting bliver en ganske betydelig del af forretningen i fremtiden. Allerede om fire-fem år forventer adm. direktør, Jesper Berg, at det nye forretningsben kommer til at udgøre op mod knap 20 pct. af en omsætning på omkring 500 mio. kr.

"Vi vil gerne mere være en full service-virksomhed for vores kunder. Det skal være en one stop shop, hvor kunderne ikke skal shoppe rundt. Vi vil kunne tilbyde flere services, der knytter sig naturligt til den arkitektforretning, som vi driver. Og så vil vi længere frem i værdikæden og komme tidligt med i beslutningsprocessen og give kvalificeret rådgivning tidligt i processen," siger Peter Berg til Børsen.

Der er allerede nu 40 ansatte i Arkitema Consulting.

Arkitema forventer fortsat fremgang efter rekordår 

50 Arkitema-tegnede rækkehuse vækker modstand i Humlebæk 

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier