50 Arkitema-tegnede rækkehuse vækker modstand i Humlebæk

Naboer, der for 10 år siden sagde ja til en udstykning til tre parcelhuse, mødes nu med en plan om 40-50 rækkehuse.
Foto: Google
Foto: Google

For 10 år siden sagde 13 parcelhusejere i Humlebæk ja til, at en nærliggende gård måtte udstykkes med yderligere tre ejendomme. Nu bliver de selvsamme naboer præsenteret for et projekt med 50 rækkehuse i to etager få meter fra deres haver, skriver Frederiksborg Amts Avis

Det vækker kritik og modstand, fordi Fredensborg Kommune og investoren tilsyneladende har glemt, at der ligger en tinglyst deklaration om, at arealet ved Bakkegården mellem Langebjergvej og Fredensborgvej aldrig nogensinde må udstykkes uden naboernes accept.

"Nu spørger kommunen så borgerne, hvad der skal ske på arealet, og dét spørgsmål forstår jeg ikke - fordi det er jo allerede aftalt dengang, hvad der skal ske. Der skal bygges tre nye parcelhuse," siger Pernille Solvig Graux, der er en af de berørte beboere, til avisen.

Umiddelbart vurderer Torben Juulsager, formand for Dansk Landinspektørforening, at naboerne har en god sag. Den gamle deklaration er nemlig ikke aflyst, men blot påført en tilføjelse om, at en udstykning kan ske. Men kun i form af tre yderligere parceller.

Et areal på knap 2000 kvadratmeter er ejet af Hirschholm Invest ved advokat Tom Mortang, mens Brask Thomsen Stiftung står som ejer af andre 13.000 kvadratmeter.

Det er Arkitema Architects, der har tegnet de 40-50 rækkehuse på vegne af investor.

Arkitema forventer fortsat fremgang efter rekordår

Arkitema udvikler Billunds bymidte med Lego-klodser

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også