EjendomsWatch

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Med Danmarks Eksport- og Investeringsfond som kommende ankerlejer er Orienthuset i københavnske Nordhavn fuldt udlejet, før kontorejendommen er opført. | Foto: Arkitema-illustration

AP Ejendomme kan, flere måneder før kontorejendommen står færdig, melde om fuld udlejning af Orienthuset på Trælastholmen i Nordhavn.

Det står klart, efter at pensionsinvestoren har fundet sin kommende ankerlejer i form af den nye Danmarks Eksport- og Investeringsfond.

Der er tale om ”en langvarig lejeaftale” til et ikke nærmere specificeret trecifret millionbeløb, fremgår det af en pressemeddelelse fra AP Ejendomme.

Danmarks Eksport- og Investeringsfond, der fra årsskiftet tager over efter EKF Danmarks Eksportkredit, Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond, flytter ind på ca. 10.500 kvm, der fordeler sig over fire etager. Advokatfirmaet Accura tegner sig for de to resterende etager.

”Både danske og internationale virksomheder har vist stor interesse for at leje sig ind i ejendommen, hvilket har bekræftet os i, at det var en oplagt investeringsbeslutning at opføre den,” siger Peter Olsson, adm. direktør i AP Ejendomme, i meddelelsen.

Virksomheder efterspørger bæredygtighed

Orienthuset, der efter planen vil stå klar i slutningen af tredje kvartal næste år, omfatter knap 17.000 kvm og omkring 700 kontorpladser.

Kontorejendommen får i stueplan en række endnu ikke afsatte butikslejemål og vil forventeligt kaste en platin DGNB-certificering af sig, lyder det fra Peter Olsson.

”Den forventede DGNB Platin-certificering er med til at understrege, at vi arbejder målrettet og seriøst med den grønne omstilling i vores byggerier,” siger han.

”Samtidig er der blandt virksomheder en stor efterspørgsel efter, at et nyt domicil for dem, skal have de bedst mulige certificeringer. Det har vi tydeligt kunne mærke i den interesse, der har været for Orienthuset.”

Oplagt domicil for ny fond

Hos den kommende fællesfond glæder man sig over, at medarbejderne flytter sammen i Orienthuset, der er tegnet af Arkitema, og som 5E Byg står for opførelsen af.

”I vores arbejde med at finde et sted, hvor vi kan samle vores medarbejdere, har det været essentielt for os, at det er en ejendom, der er bygget mest muligt bæredygtigt og til gavn for den grønne omstilling,” lyder det fra Peder Lundquist, nyudpeget adm. direktør for Danmarks Eksport- og Investeringsfond.

”Orienthuset er med sin centrale placering i Københavns Nordhavn et helt oplagt sted for det kommende domicil for Danmarks Eksport- og Investeringsfond.”

I juni i år vedtog Folketinget, at de tre statslige fonde skulle lægges sammen til én, og ambitionen er, at fonden skal give adgang til mere risikovillig kapital. Med aftalen polstres den samlede fond med yderligere 6 mia. kr., for at flere danske virksomheder kan investere i vækst, udvikling og eksport.

Torsdagens noter: AP Pension, Enemærke & Petersen, Poul Erik Bech, Halsnæs, Varde

Pensionsbranche anerkender kritik og ændrer opgørelse bag klimamål

Pensionsbranchen driver væk fra klimamål

Pensionsselskabers interesse for at købe Parken er kølnet af

AP Pension vil være klimaduks med ny strategi

Værdier rejser spørgsmål: Pensionskasser opskriver ejendomme i rødt marked

Mere fra EjendomsWatch

Hans lån væltede Roskilde Bank

Et kæmpetab på udlån til ejendomsmatadoren Kenneth Schwartz Thomsen var en af hovedårsagerne til, at Roskilde Bank gik konkurs. Banken selv var dog aktivt medvirkende til at forstørre problemerne, fortæller den fallerede ejendomsinvestor, der for første gang giver sit syn på, hvad der skete op til krakket.

Roskilde Bank-boss dømt til at betale 231 millioner

Højesteret har med dom sat endeligt punktum i et langstrakt sagsforløb om erstatningsansvaret for krakket i Roskilde Bank tilbage i 2008. Bankens tidligere direktør, Niels Valentin Hansen, er dømt til at betale erstatning, mens bestyrelsesmedlemmer frifindes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier