Investorernes lykke ligger for enden af motorvejen

DE NYE JAGTMARKER: En stagnerende og til tider negativ befolkningstilvækst i Midtjylland er anført af en ny motorvej vendt til vækst. Nu skal Silkeborg passe på med ikke at ”drukne i egen succes,” lyder det fra den daglige leder af den lokale Nordicals-mægler.

"Hvis vi kigger fem år frem, forventes cirka 5000-6000 flere indbyggere i Silkeborg. Og de skal jo have et sted at bo." Sådan siger Mads Faber, daglig leder af erhvervsmæglerkæden Nordicals i Silkeborg. | Foto: Foto: Maja Tvilum / Watch Medier

SILKEBORG – Silkeborg Kommune smykker sig med at have Danmarks største sammenhængende skov- og søområde, hvor bl.a. et væld af flagermus har taget bolig. Lige ned gennem byen skærer Silkeborgmotorvejen, og med sig bringer den årligt mange hundrede nytilflyttere til byen. Siden åbningen i 2016 er udviklingen gået fra en lille negativ nettotilflytning til over 1200 i 2021, viser tal fra Silkeborg Kommune.

”Statistisk set kan du nærmest kigge ned i tallene og se bum, dér kom motorvejen, og så er byen bare vokset siden da. Der er ingen tvivl om, at motorvejen har været en væsentlig driver for byens positive udvikling,” forklarer Mads Faber, daglig leder af erhvervsmæglerkæden Nordicals filial i Silkeborg.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement