EjendomsWatch

Småt er godt: Aarhusiansk udvikler vil opføre mikroboliger i tusindvis

Hos 1927 Estate ser topchef ”et stort potentiale” i mikroboliger i og omkring landets største byer, hvor demografien og stigende boligpriser lokker flere og flere mennesker i retning af netop denne boligtype. Aarhus-investoren satser på at have op imod 2000 mikroboliger i porteføljen, inden årtiet er slut.

Søren Hampen Kristensen, adm. direktør hos 1927 Estate. | Foto: PR

De er kun 20 til 25 kvm store, og de går som varmt brød. Mikroboliger har vist sig at være en lukrativ forretning for den Aarhus-baserede ejendomsudvikler og -investor 1927 Estate, der over de kommende 6-8 år vil tidoble den nuværende ejendomsportefølje på ca. 1 mia. kr. og skrue op for ikke mindst denne type lejligheder. Det skriver Børsen.

På to måneder blev et mikroboligprojekt på 119 lejligheder i Aarhus-forstaden Tilst udsolgt, mens 1500 personer var på venteliste, og netop i og omkring landets største byer skaber efterspørgslen på netop denne boligtype, hvad 1927 Estate-topchef Søren Hampen Kristensen beskriver som ”et stort potentiale.”

”Rigtig mange vil gerne bo i byerne, men priserne er for høje til, at folk har råd til mange kvadratmeter. Der ser vi mikroboliger som en god løsning,” siger Søren Hampen Kristensen, hvis mikroboliger ikke mindst tiltrækker den voksende gruppe af singler i Danmark.

Den adm. direktør forventer, at mikroboligerne, som også konkurrenten Koncenton har set sig lun på, skal udgøre op imod 2000 enheder ud af de 6000-8000 boliger, 1927 Estate sigter imod. Op imod 400 af de kommende ca. 1500 boliger, som virksomheden skal opføre ved Arlas tidligere hovedsæde i Viby J ved Aarhus, kommer til at begrænse sig til omtrent 20 kvm.

Tidligere borgmesterkandidat får direktørjob hos ejendomsaktør: ”En fantastisk kapacitet”

1927 Estate skal udvikle ny bydel ved Arlas gamle hovedkvarter

Jysk duo vil årligt opføre op imod 500 boliger til egen portefølje

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier