EjendomsWatch

Projektudbyder vil være "de første" med milliardsats på mikroboliger

Mikroboliger i landets største byer er målet for Koncentons nyeste investeringsfond. Markedet er voksende, og med milliardinvestering vil man skabe "et forspring i forhold til konkurrenterne", lyder det fra adm. direktør Peter Krogsgaard Jørgensen.

Peter Krogsgaard Jørgensen er adm. direktør hos Koncenton. | Foto: PR

Småt er godt, hvis man skal tro Koncentons investeringsstrategi. Den aarhusianske projektudbyder og ejendomsinvestor vil således i første omgang skyde knap 1 mia. kr. i såkaldte mikroboliger i landets største byer gennem en nyetableret fond, skriver Børsen.

Konkret vil Koncenton over de kommende år investere i ejendomme i de 20 største danske studiebyer, og det er ambitionen, at disse opkøb skal føre til omkring 500 mikroboliger. Det første byggeprojekt forventes igangsat i år, og der forventes et afkast på 8-8,5 pct.

Peter Krogsgaard Jørgensen, adm. direktør hos Koncenton, beretter om en voksende efterspørgsel på små, centralt placerede boliger, "og det markedspotentiale vil vi ramme," forklarer han om konceptet, der har fået navnet 'Simple living', der også inkluderer mindre familieboliger.

"Vi er jo ikke de eneste, der har set den her trend, men hvis vi tør at satse tungt på det som de første, så har vi også et forspring i forhold til konkurrenterne, og det skal gøre det til en god investering," siger Peter Krogsgaard Jørgensen, der sammen med Koncenton købte ejendomme for 5 mia. kr. sidste år.

Koncenton og KPC i samarbejde om 133 nye boliger i Glostrup – flere projekter er på vej

Koncenton køber 240 boliger i Odense af AG Gruppen

Koncenton afviser rekordhøjt købstilbud på sin samlede ejendomsportefølje 

Aberdeen kaster sig over 500 mikro-boliger i Danmark 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier