EjendomsWatch

Tidligere fængsel skal forvandles til op imod 1600 boliger

De tre aktører bag udviklingen af det tidligere Vridsløselille Statsfængsel lægger op til, at der bygges mellem 1400 og 1600 boliger på den tidligere fængselsgrund vest for hovedstaden.

Det er ambitionen, at den kommende bydel Vridsløse skal opnå en DGNB-byområdecertificering på guldniveau. | Foto: Eagle Luftfoto

Parterne bag udviklingen af det tidligere Vridsløselille Statsfængsel har afleveret forslag til en masterplan, hvori der lægges op til en ny bydel med 1400-1600 boliger.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra entreprenørkoncernen A. Enggaard, pensionskassen PKA og statslige Freja Ejendomme, der har udformet oplægget i samarbejde med Albertslund Kommune.

Masterplanen, der forventes at komme i offentlig høring i løbet af foråret, involverer den 160.000 kvm store fængselsgrund på den københavnske vestegn, hvor lejligheder, studieboliger, seniorbofællesskaber og rækkehuse skal være med til at danne bydelen Vridsløse.

Forslag til masterplanen for den kommende bydel Vridsløse. | Foto: PR
Forslag til masterplanen for den kommende bydel Vridsløse. | Foto: PR

Ifølge Morten Løgsted, projektudviklingschef fra A. Enggaard, ønsker man "at dyrke områdets historie og fængslets ikoniske status, så området får et ekstraordinært præg, der sætter bydelen på landkortet."

"Vi kommer til at bevare, renovere og transformere store dele af de eksisterende bygninger, samt benytte os af andre kulturarvsbevarende greb som eksempelvis at genanvende flere millioner mursten ved omdannelse og genopførsel af eksisterende bygninger," siger Morten Løgsted.

Fængselsporten, der spiller en tilbagevendende rolle i filmene om Olsen-banden, bliver et kulturelt omdrejningspunkt i den kommende bydel med mulighed for aktiviteter såsom café, galleri, værksted, museum og koncerter.

Sælger melder om stor interesse for Albertslund-fængsel: "Pris har betydet meget"

A. Enggaard og PKA køber Egon Olsens fængsel: Skal udvikle ny bydel

Freja Ejendomme vil skabe bycentrum i nedlagt fængsel i Albertslund 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier