EjendomsWatch

Nyt boligkvarter med "spændende arkitektur" i tre dele skyder op ved Køge

Et trecifret antal nye boliger er på vej i de grønne omgivelser ved Borup i Køge Kommune. "Vi har tænkt nyt og ambitiøst," lyder det fra vinderen af udbuddet.

"Vi har tænkt nyt og ambitiøst," lyder det fra bygherrerådgiveren bag det kommende boligprojekt i Borup. | Foto: PR-visualisering

Borup vest for Køge får omkring 120 nye lejeboliger, der forventes at stå klar inden for tre år. Det skriver den østsjællandske kommune i en pressemeddelelse.

Udviklingsprojektet skal tage form i området Møllebankerne, hvor en tidligere kommunalt ejet grund efter udbud er solgt til en unavngiven privat udvikler.

Borgmester Marie Stærke (S) betegner projektet som "ret imponerende" og glæder sig over, at der er tale om et nyt kvarter "med en spændende arkitektur," der opføres "med respekt for naturen og til mennesker i alle aldre."

"Der bliver lagt vægt på både grønne omgivelser og det fællesskab, som betyder meget for mange, når de skal vælge, hvor de gerne vil bo. Jeg glæder mig meget til at følge udviklingen af området, som med garanti bliver en gevinst for både nye beboere og Borup som helhed," siger Marie Stærke i meddelelsen.

Nyt og ambitiøst projekt i tre dele

Alt i alt modtog kommunen syv projektforslag, men i sidste ende var det holdet med københavnske Front Arkitekter og bygherrerådgiveren Kuben Management, der trak sig ud som vindere.

Byggeprojektet, der certificeres med DGNB Guld, udgøres af tre dele: Rækkehusene Skræntboligerne, de delvise ældreboliger Klyngehusene og dobbelthusene Parcellerne.

"Det er et meget spændende område at udvikle på – ikke mindst det meget naturskønne og kuperede terræn har gjort opgaven til en stor fornøjelse," fortæller Jesper Dichmann Sørensen, markedsdirektør i Kuben Management og tilføjer:

"Vi har tænkt nyt og ambitiøst, og vi glæder os til at komme i gang med den konkrete planlægning af opførelsen af det kvarter, som vi håber, vil blive en glæde for de mange nye beboere i Borup."

De kommende boliger i Borup, der bliver flankeret af et fælleshus samt en mindre park og sø, vil spænde fra 70 til 150 kvm. Byggeriet forventes at gå i gang næste år.

Arkitektdirektør skifter til nyoprettet stilling hos bygherrerådgiver

Kuben Management fusionerer med nødlidende datterselskab og løfter resultatet

Køge-ejendomme solgt for små 200 millioner til private købere 

Store byggeprojekter skal gøre Køge-bydel mere attraktiv 

Mere fra EjendomsWatch

Hæstorp lover opgør med kommunalt bygge-bureaukrati: "Det går simpelthen ikke"

EJENDOM2021: København står i en boligkrise, og private udviklere og investorer skal i gang med at bygge flere billige boliger, siger overborgmesterkandidat Sophie Hæstorp Andersen (S). Hun lover omvendt at sætte "hårdt ind" over for bureakratiet i forbindelse med eksempelvis behandling af byggesager. Se uddybende videointerview her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier