EjendomsWatch

Byråd sender udvikling af fynsk havn i udbud og bejler til private investorer

Udbudsmaterialet omkring ejendomme på Assens Havn er godkendt, og dermed er der åbnet for, at private investorer kan være med til at realisere planen for en del af udviklingen af den fynske havneby. "Udviklingen i Assens by viser, hvad der er muligt, når alle aktører arbejder sammen om en langsigtet vision," siger borgmester.

Havnen i vestfynske Assens skal de kommende år udvikles til byområde. | Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Udviklingen af den nordlige del af havnen i fynske Assens er kommet tættere på sin realisering, efter at byrådet onsdag godkendte udbudsmaterialet. Det skriver Assens Kommune i en pressemeddelelse.

Konkret er der tale om Saltlageret på adressen Havnevej 13-15 og en mulig køberet på ejendommen Nordre Havnevej 9, ligesom der i udbuddet også ligger en forpligtelse til at lave en helhedsplan over området fra Kogehusmolen mod syd til Mariendalstranden i nord.

"Jeg er meget glad for, at vi nu kan tage dette vigtige skridt i den langsigtede udvikling af Assens by. Byrådet har gennem flere år arbejdet med udviklingsplanen, og nu ser vi frem til at invitere private investorer til at bidrage til at realisere af planen sammen med borgere og byråd", siger Søren Steen Andersen (V), borgmester i Assens Kommune.

"Udviklingen i Assens by viser, hvad der er muligt, når alle aktører arbejder sammen om en langsigtet vision. Byrådet, lokalrådet, de erhvervsdrivende og ikke mindst selvfølgelig byens borgere har engageret sig i projektet hele vejen igennem."

Udbuddet, der gennemføres af erhvervsmægleren Colliers, er en del af den overordnede udviklingsplan for Assens, som blev vedtaget tilbage i 2019 med støtte fra Realdania.

Planen er bl.a., at den tidligere erhvervshavn ved Lillebælt skal forvandles til "et levende bymiljø med eksempelvis boliger, hotel, caféer og turisttilbud," fortæller Dan Gørtz, udvalgsformand for Miljø, Teknik og Plan.

Realdania støtter byprojekter med godt 38 millioner 

Boliger for godt 100 mio. kr. på vej til Assens 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier