EjendomsWatch

Fondsdirektør afviser at have presset erhvervsmand til at sælge kunsthal for billigt

Ophavsmand til byudviklingsprojektet Spritten i Aalborg mener, han blev presset af ejendomsfond og entreprenøren A. Enggaard til at sælge sin andel for billigt. Fondsdirektør afviser og henviser til det ansvar, der følger med, "når det handler om offentlige midler."

Det omstridte Artcenter Spritten i Aalborg som det tager sig ud i Praksis Arkitekters udformning. | Foto: Realdania/PR

Mørke skyer trækker fortsat ind over over det markante aalborgensiske byudviklingsprojekt Spritten, efter at hovedmanden bag, erhvervsmanden Martin Nielsen, over for Nordjyske anklager ejendomsfond samt A. Enggaard for at have presset ham til at sælge den centralt beliggende kunsthal for billigt.

Martin Nielsen indgik i 2014 en aftale med entreprenørkoncernen omkring udviklingen af en vision for området, der tidligere husede De Danske Spritfabrikker, og fire år senere ender han – efter eget udsagn "syg af stress" – med at sælge til Ejendomsfonden Artcenter Spritten for syv mio. kr., hvilket betød, at han øvrige planer for området ikke lod sig gøre.

"Alt, jeg har skabt, er blevet taget fra mig, det er fuldstændig grotesk, jeg har været en enmandshær i otte år," siger Martin Nielsen, der tidligere havde fået vurderet den gamle industribygning til 17,3 mio. kr., til avisen.

Peter Spøer, direktør i Ejendomsfonden Artcenter Spritten, afviser enhver uregelmæssighed i forbindelse med handlen med Martin Nielsen.

"Når det handler om offentlige midler, har vi et stort ansvar for, at pengene er brugt præcist til at få så meget kunsthal og kunstværk som muligt," siger Peter Spøer med henvisning til det tilhørende 30 meter høje værk af den argentinske kunstner Tomas Saraceno.

Udover kunsthal og førnævnte værk var den oprindelige plan, at bydelen bl.a. skulle rumme hotel og restauranter.

Svendborg-arkitekter slår københavnere: Skal tegne kunstcenter i Aalborg 

Realdania skyder 80 mio. kr. i et kunstcenter i Aalborg

En ombygget spritfabrik skal tiltrække international opmærksomhed 

Mere fra EjendomsWatch

Hæstorp lover opgør med kommunalt bygge-bureaukrati: "Det går simpelthen ikke"

EJENDOM2021: København står i en boligkrise, og private udviklere og investorer skal i gang med at bygge flere billige boliger, siger overborgmesterkandidat Sophie Hæstorp Andersen (S). Hun lover omvendt at sætte "hårdt ind" over for bureakratiet i forbindelse med eksempelvis behandling af byggesager. Se uddybende videointerview her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier