EjendomsWatch

Svendborg-arkitekter slår københavnere: Skal tegne kunstcenter i Aalborg

"En ny og banebrydende idé i dansk sammenhæng" betyder, at arkitektfirmaet Praksis fra Tåsinge ved Svendborg skal tegne nyt kunstcenter i det fredede industriområde Spritten.

Visualisering af det kommende kunstcenter i det fredede industrianlæg Spritten i Aalborg. Foto: Realdania/PR

Kunstcenteret Artcenter bliver en del af det historiske industriområde Spritten i Aalborg, som er ved at blive forvandlet til en ny bydel.

Arkitektfirmaet Praksis fra Svendborg har vundet opgaven med at tegne kunstcenteret, skriver Realdania i en pressemeddelelse.

Sammen med Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, VMB Arkitekter og Henry Jensen Rådgivende Ingeniører har Praksis udformet stregerne til Artcenter Spritten og en plan for byrummet omkring den fredede industriarkitektur.

Som noget nyt skal nybyggeriet placeres ovenpå de fredede bygninger – "en ny og banebrydende idé i dansk sammenhæng," skriver foreningen.

"En enig dommerkomité har valgt team Praksis som vindere af konkurrencen. De har skabt en arkitektonisk løsning, der ikke er set før i forbindelse med fredede bygninger i Danmark," udtaler Peter Spøer, bestyrelsesformand for Ejendomsfonden Artcenter Spritten og formand for dommerkomitéen, i meddelelsen.

Spritten har fået sit navn, fordi området ligger, hvor den ca. 130 år gamle spritfabrik i byen havde hjemme.

I alt blev fem hold i januar 2018 udvalgt til at deltage i arkitektkonkurrencen. I maj 2019 gik de to hold Praksis Arkitekter og Bertelsen & Scheving Arkitekter fra København videre i konkurrencen.

Københavnerne fra Store Kongensgade måtte altså se sig slået af svendborgenserne.

Det nye Artcenter bliver på i alt 3800 kvm.

Realdania har støttet projektet med 80 mio. kr.

Realdania skyder 80 mio. kr. i et kunstcenter i Aalborg

En ombygget spritfabrik skal tiltrække international opmærksomhed

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier