EjendomsWatch

A. Enggaard skal bygge 20.000 kvm stor psykiatriafdeling på nyt hospital

Når det nye universitetshospital i Odense åbner i 2024 bliver det med en moderne voksenpsykiatriafdeling opført af A. Enggaard. Det står klart, efter at regionsrådet i et udbud har valgt den nordjyske entreprenør til det offentligt-private partnerskab.

Den nye voksenpsykatriafdeling i Odense skal stå færdig i 2024 og kommer bl.a. til at rumme otte sengeafsnit. | Foto: PR-visualisering

Den nordjyske entreprenør A. Enggaard skal opføre en 20.000 kvm stor afdeling for voksenpsykiatri på det kommende universitetshospital i Odense, har det syddanske regionsråd besluttet. Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Afdelingen skal opføres og drives i et offentligt-privat partnerskab (OPP), og det er pensionsselskabet Velliv, der står for finansieringen af byggeriet. A. Enggaard står de kommende 20 år selv for at drive og vedligeholde bygningerne.

Ifølge Karsten Uno Petersen (S), formand for Region Syddanmarks anlægs- og innovationsudvalg, sikrer A. Enggaards vinderprojekt "i sit design og ydre udtryk på smukkeste vis integration med det øvrige universitetshospital."

"Samtidig matcher den indvendige indretning de særlige behov psykiatrien har," siger han i meddelelsen.

Ikke det billigste projekt

Regionen vurderer, at projektet, der er vokset i omfang i løbet af det seneste halve årtis forberedelsesfase, vil stå færdigt i foråret 2024 samtidig med det nye hospitals øvrige afdelinger. Regionens udgifter vil over en 20-årig periode ligge på ca. 599 mio. kr.

Fra formanden for regionens psykiatriudvalg, Thies Mathiasen (DF), lyder det, at det ikke er "det billigste projekt for regionen, men det er det bedste for patienterne og vores medarbejdere og det er det vigtigste."

Voksenpsykiatrien på det nye OUH kommer bl.a. til at bestå af otte sengeafsnit med i alt 142 senge, og det forventes, at 600 medarbejdere vil have deres daglige gang på arbejdspladsen.

Aart Architects og Niras er underrådgivere på psykiatriprojektet i Odense.

Aalborg vil skabe nyt bykvarter i byens første erhvervsområde 

Nordjysk ejendomskoncern lander positivt resultat efter omstrukturering

A. Enggaard vinder højhusprojekt ved aarhusiansk forskerpark 

Mere fra EjendomsWatch

Hæstorp lover opgør med kommunalt bygge-bureaukrati: "Det går simpelthen ikke"

EJENDOM2021: København står i en boligkrise, og private udviklere og investorer skal i gang med at bygge flere billige boliger, siger overborgmesterkandidat Sophie Hæstorp Andersen (S). Hun lover omvendt at sætte "hårdt ind" over for bureakratiet i forbindelse med eksempelvis behandling af byggesager. Se uddybende videointerview her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier