EjendomsWatch

Pensionskasse og udvikler skaber boligtilbud til unge med fokus på fællesskab

Det handler bl.a. om at bekæmpe ensomhed, når PKA og FB Gruppen etablerer nyt bofællesskab på Grønttorvet i Valby. Direktør kalder projektet "en moderne nyfortolkning af 70'ernes fællesskaber."

Facaden på Spirea Hus på Grønttorvet i Valby er holdt i rødlige tegl ligesom mange af områdets historiske bygninger. | Foto: PR

Socialt fællesskab og en leje, der er til at betale. Det er, hvad PKA og FB Gruppen vil tilbyde unge mellem 18 og 35 år med opførelsen af det nye bofællesskab Spir i udviklingsområdet Grønttorvet i københavnske Valby. Det skriver pensionskassen og udvikleren i en pressemeddelelse.

Bofællesskabet kommer til at udgøre 42 af de i alt 193 lejligheder i Spirea Hus, og udover små studiolejligheder vil de unge kunne bo fire personer i samme lejligheder. Fælleslokaler på alle etager samt grønne områder i gården og på terrassen er også en del af konceptet.

"Vores ejendomme skal selvfølgelig være gode investeringer, men de skal også være med til at skabe rammerne om et godt liv og en tryg hverdag, for dem der bor i dem," siger Jon Johnsen, adm. direktør i PKA, i meddelelsen.

"Vi ved at mange unge mangler et socialt fællesskab, hvis de for eksempel lige er flyttet til byen for at starte på et studie eller i et nyt job, og det vil vi gerne være med til at give dem."

Nyfortolkning af 70'ernes fællesskaber

Ifølge Hans Bo Hyldig, adm. direktør i FB Gruppen, har man især som ung "brug for at føle sig som en del af et fællesskab."

"Sammen med PKA bygger vi nu boliger til de unge, hvor fællesskabet er den samlende værdi. Det er vigtigt, at de unge har mulighed for at blive en aktiv del af et fælleskab, der rækker udover deres relationer til studie eller job," siger Hans Bo Hyldig.

FB-direktøren kalder bofællesskabet for "en moderne nyfortolkning af 70'ernes fællesskaber," da det kombinerer muligheden for at være social og trække sig tilbage til sin egen lejlighed, hvis man har behov for det.

Lejlighederne i Spirea Hus er klar til de nye beboere fra 1. juli.

FB Gruppen går til milliardinvestering i Hedehusene med inspiration fra Valby 

Bofællesskaber uden for byerne lokker børnefamilier til

Amerikansk kapitalforvalter køber yderligere op på Grønttorvet 

Klumme: Ejendomsinvestorer bør tage ved lære af covid-19 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier