Sydsjællandsk havn flytter og baner vej for omfattende byudviklingsprojekt

Næstved Erhvervshavn skal flyttes og genopføres som nyt havneanlæg uden for byen, har samtlige partier i byrådet besluttet. Det nuværende havneareal bliver del af et af kommunens største byudviklingsprojekter.
Med grå markering ses området ved Stenbæksholm, der skal huse Næstved Erhvervshavn i fremtiden. Oppe til højre i billedet ses udkanten af Næstved markeret med gult. | Foto: Næstved Kommune
Med grå markering ses området ved Stenbæksholm, der skal huse Næstved Erhvervshavn i fremtiden. Oppe til højre i billedet ses udkanten af Næstved markeret med gult. | Foto: Næstved Kommune

Næstved Erhvervshavn skal flyttes to km væk fra byen til et 75.000 kvm stort areal ud til kanalen ved landsbyen Stenbæksholm. Ifølge Næstved Kommune står et enigt byråd bag aftalen, der betyder, at byudviklingsprojektet på de gamle havnearealer også kan skride fremad.

Den kommende havn vil, som det formuleres i meddelelsen, "blive udformet og dimensioneret efter de virksomheder, som ønsker at benytte og investere i Næstved Erhvervshavn." Der åbnes samtidig for, at havnen kan blive udvidet i fremtiden

Inden oktober skal der tages stilling til, om Næstved Erhvervshavn fortsat skal være en selvstyrehavn. Havnen skal som udgangspunkt stå for samtlige udgifter, der ligger inden for et budget på mellem 70 og 80 mio. kr.

Flytningen, der forventes gennemført inden for tre år, betyder desuden, at den sydsjællandske erhvervshavn rykkes tættere på indsejlningen til Karrebæk Fjord.

I dag breder havnen sig over små 100.000 kvm, men udviklingen af den nye bydel, der skal grænse op til den eksisterende bymidte, foregår på et potentielt set 450.000 kvm stort areal.

Udviklingen af den kommende bydel på det gamle havneområde kan, skriver kommunen, blive realiseret gennem et byudviklingsselskab ejet af Næstved Kommune såvel som en ekstern privat investor.

2E Group bevæger sig til Sydsjælland 

Jysk investortrio bygger boliger for trecifret millionbeløb i Næstved 

Konsortium vil videreudvikle sjællandsk havneområde

Nyt studie: Havne skal kunne mere end at flytte gods 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også