EjendomsWatch

Rambøll bliver bygherrerådgiver på nyt fodboldstadion i Aarhus

Det bliver et internationalt team med Rambøll i spidsen, der skal hjælpe med at få det store byggeprojekt med etablering af et nyt stadion i Aarhus sikkert i mål.

Da Silva Paulinho og FC Midtjylland tager en 4-1-sejr hjem på Aarhus Stadion, søndag 11. april 2021. | Foto: Claus Bonnerup

Kongelundens Sekretariat har valgt Rambøll og et team af underleverandører som bygherrerådgiver på det nye stadion, som bliver en del af projekt Kongelunden. De vurderes at have givet det bedste tilbud målt på pris og kvalitet.

Det skriver Kongelundens Sekretariat i en pressemeddelelse.

Der er tale om et team, der har været bygherrerådgiver på flere projekter i ind- og udland. Blandt andet Commerzbank Arena i Frankfurt, Friends Arena i Malmø, Groupama Arena i Budapest og stadionanlæg til engelske storklubber som Tottenham, Liverpool og Aston Villa. De har desuden erfaring med kulturprojekter i Danmark, bl.a. Dokk1 i Aarhus og Royal Arena i København.

"Rambøll stiller med et virkeligt garvet og kompetent rådgiverhold med erfarne lokale og internationale eksperter, der har bevist deres værd i en lang række store byggeprojekter i ind- og udland. De har solid erfaring med komplekse projekter og bæredygtig drift af moderne stadionanlæg, så jeg er helt tryg ved, at det er dem, der skal hjælpe os med at få projektet sikkert i mål," siger konstitueret projektdirektør Alvaro Arriagada i pressemeddelelsen.

Holdet af underleverandører består af tyske Sportfive, britiske Trivandi og Core Five samt Rambølls britiske afdeling. De skal sammen med Rambøll Danmark og arkitektfirmaet Transform sikre grundlaget til arkitektkonkurrencen og realisering af et moderne stadion integreret i Kongelunden.

Senere på året forventes et konkurrenceudbud for selve stadionprojektet.

Rambøll blev valgt ud af et felt på i alt fem prækvalificerede ansøgere, der alle havde afgivet et tilbud inden for tidsfristen den 9. marts 2021.

Til at realisere Vision Kongelunden har Aarhus fået tilsagn om en donation fra Salling Fondene og Lind Invest på i alt 500 mio. kr. Aarhus Kommune har også afsat 250 mio. kr. til projektet.

Ny aarhusiansk stadsarkitekt: Byudvikling kræver modige politikere

Direktør for byggeprojekt ved Aarhus Stadion stopper efter under et år

Ny projektdirektør i Aarhus skal stå for stort stadionbyggeri 

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

I samarbejde med platformen for ejendomsdata Resights bringer EjendomsWatch de seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr. På dagens liste optræder VKR Holding og Køge Kommune, mens en ejendom på Bornholm er solgt for over 48 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier