Dansk-svensk rådgiverduo står bag 40.000 kvm stor udvidelse af sygehus

Med udvidelsen af svensk universitetssygehus har Aart Architects været med til at skabe en bygning, der ifølge den danske tegnestue "åbner sygehuset mod byen" og sikrer optimale betingelser for patienterne.
Danske Aart Architects er en af de ansvarlige rådgivere bag udvidelsen af sygehuset i svenske Örebro. | Foto: Aart Architects/Tim Meier
Danske Aart Architects er en af de ansvarlige rådgivere bag udvidelsen af sygehuset i svenske Örebro. | Foto: Aart Architects/Tim Meier

Tegnestuen Aart Architects står i samarbejde med den svenske ingeniør- og arkitektkoncern Sweco bag en 40.000 kvm stor udvidelse af universitetssygehuset i Örebro. Det skriver den danske arkitektvirksomhed i en pressemeddelelse.

Örebro er Sveriges sjettestørste by og ligger omkring 100 km vest for hovedstaden Stockholm.

Ifølge Isak Birgersson, associeret arkitekt hos Aart, har man med det såkaldte H-hus "skabt en bygning, der kan forandre sig i takt med sundhedsvæsenets konstante udvikling."

"Ud over patienternes velvære har vi også arbejdet bevidst med mødet med byen. For beliggenheden midt i Örebro kræver en nuanceret og stedtilpasset tilgang til arkitekturen – ikke mindst i denne store skala," siger Isak Birgersson i meddelelsen.

Foto: AART architects/Tim Meier
Foto: AART architects/Tim Meier
 

Den såkaldte kamstruktur i bygningen med en række rum, der pt. anvendes som senge- og operationsstuer, har gjort det muligt at etablere grønne gårdmiljøer som del af udvidelsen og give patienterne bedst mulig adgang til dagslys.

"Med kamstrukturen har vi således nedskaleret sygehuset, så der opstår en blød overgang mellem det eksisterende sygehus og den omkringliggende by. En blød overgang, som også kommer til udtryk i det nye ankomsttorv, der åbner sygehuset mod byen og skaber en tryg og naturlig ankomstsituation."

NCC er entreprenør på byggeprojektet, der vandt projektkonkurrencen tilbage i 2013, og som også omfatter et solcelleanlæg i tagkonstruktionen.

Aart Architects åbnede sidste år kontor i Stockholm. Tegnestuen, der beskæftiger omkring 150 medarbejdere, er i forvejen repræsenteret i Aarhus, København og Oslo.

Uregelmæssigheder hos Sweco – varsler om trecifret millionregning 

Toplinjen skrumper hos Aarhus-arkitekter – coronavaccine giver tro på fremtiden 

Danske arkitekter udvider forretningen og åbner i Sverige 

Danske arkitekter skal udvikle havnebydel ved Oslo

Danske arkitekter vinder kontorprojekt i Norge 

Aart Architects jagter opkøb i Sverige 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også