EjendomsWatch

Danske arkitekter skal udvikle havnebydel ved Oslo

Aart Architects har sammen med norske Asplan Viak vundet opgaven med at udvikle ny havnebydel på 12.000 kvm syd for Oslo.

Reguleringsforslaget for Backekvartalet ventes at blive behandlet af kommunen i løbet af 2019. Foto: PR.

Den danske tegnestue Aart Architects skal sammen med Asplan Viak, der er et af Norges største rådgivende ingeniør- og arkitektfirmaer, udvikle den nye bydel Backe-kvartalet på Holmestrand havnefront syd for Oslo.

Det oplyser Aart Architects i en pressemeddelelse onsdag.

Backe-kvartalet bliver en bydel på 12.000 kvm med caféer, restauranter, butikker og op til 120 lejligheder. Det er det norske ejendomsudviklingsselskab Tress Asset Management, der står bag opgaven.

"Vi har indsendt et reguleringsforslag for Backe-kvartalet i centrum af Holmestrand. Området ligger fantastisk midt imellem havnefronten og den nye Holmestrand station. Området rummer derfor rigtig gode muligheder," udtaler Jarle Villumstad, leder af Tress Asset Management, i meddelelsen.

Planen er at omdanne seks byggefelter med eksisterende bebyggelse ved havnefronten i Holmestrand. Den eksisterende bebyggelse på nær én ifølge Aart Architects "identitetsskabende" lagerbygning fra 1910 – Kullboden – skal rives ned for at give plads til nyt byggeri.

"Vi vil transformere Kullboden, så den som en af Holmestrands mest ikoniske bygninger vil føje en særlig autenticitet til oplevelsen af den nye havnebydel. Det vil vi gøre ved at bevare facaden, men åbne den mod havnefronten, så bylivet trækkes ind i bygningen, der fremover vil byde på butikker, caféer og restauranter i tæt kontakt med vandet," udtaler Anders Strange, daglig leder af Aart Architects' Oslo-kontor, i meddelelsen.

Holmestrand Kommune forventes at behandle reguleringsforslaget i det indeværende år. Projektets værdi fremgår ikke.

Danske arkitekter vinder kontorprojekt i Norge

Aart Architects jagter opkøb i Sverige

Aart Architects parat med ny strategi: Skal fordoble toplinjen til 300 mio. kr.

Aart Architects løfter omsætningen med 41 mio. kr.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier