EjendomsWatch

Sjællandsk udvikler vil forvandle grund ved Roskilde Fjord til 5000 kvm boliger

For 35 mio. kr. får Kiss Development fra Vordingborg nu mulighed for at bygge op imod 65 boliger på tidligere erhvervsgrund med udsigt over Roskildes by og fjord. "Når man kan se en god forretning, så skal man slå til," siger køber til EjendomsWatch. Mægler forudser, at boliger står klar i 2023.

Som Kiss Development fra Vordingborg ser sit kommende Roskilde-projekt. | Foto: PR-visualisering

Opblomstrende, attraktivt og med udsigt over eng, by og fjord. Den netop solgte grund Klosterengen 137-141 ved Himmelev nord for Roskilde er lidt af en perle, hvis man spørger køberen, Kiss Development, der netop har købt grunden for udbudsprisen 35 mio. kr. og nu skal i gang med at udvikle små 5000 kvm til op imod 65 boliger

Hos ejendomsudvikleren, der er ejet af tømrermester Michael Eskildsen fra Vordingborg, kalder direktør Dennis Sommer det for "en investering af en fornuftig størrelse" og understreger over for EjendomsWatch, at "når man kan se en god forretning, så skal man slå til".

"Risikoen er der jo altid, når man tager et spring ud i noget, hvor der skal laves et fodarbejde, før man kan gå i gang med selve projektet, men risikoniveauet er lavt. Jeg er ikke så nervøs for det", siger han.

Hans virksomhed havde et overskud på 815.000 kr. og en egenkapital på 4,5 mio. kr. i 2019-regnskabet, der blev fremlagt i september.

Lokal sælger

Sælger, anpartselskabet J.F.P. Invest i Karslunde, købte i 1998 den knap 13.000 kvm store erhvervsgrund for næsten 12 mio. kr., og ifølge Kenneth Hansen, partner og erhvervsmægler hos Nordicals, der har stået for salget, er det mange år siden, det var populært at drive erhverv i området.

"Dengang har man ikke anskuet, at der skulle være det potentiale, der er i dag. Hvis den var blevet solgt som erhvervsejendom, så havde prisen, uden at jeg vil lægge hovedet på blokken, nok været det halve".

Bag J.F.P. Invest står Jette Nagel, Henrik Flemming Pedersen og Susan Andersen med bopæl i området.

Kenneth Hansens "forsigtige gæt" på, hvornår erhvervsejendommen på grunden er revet ned, og man kan tage det første spadestik, lyder på starten af 2022, mens han vurderer, at boligerne kan stå klar til indflytning i foråret eller sommeren 2023.

Der foreligger endnu ikke en lokalplan for området, og ifølge mægleren skal 25 pct. af boligarealet i henhold til gældende regler sælges til et boligselskab som almene boliger.

Thylander og pensionskasser køber op i Roskilde

Svensk investor går nok en gang på opkøb i Danmark

Tredje opkøb i år: Svensk investor køber boligprojekt i Solrød til værdi af 90 mio. kr. 

Mere fra EjendomsWatch

89-årig overdrager ejendomme i København til sine børn for knap 1 mia. kr.

Fem voksne børn har købt en boligportefølje i København med en værdi på over 1 mia. kr. Ifølge familiens administrator er det et generationsskifte, men det er ikke afgjort, om børnene selv skal drive virksomheden videre. Familiens advokat oplyser til EjendomsWatch, at salget er sket til lidt under offentlig vurdering.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Ny medejer af Fokus Asset Management, en mangeårig ejendomsadvokat, der går solo, og et sjællandsk gods, der fik ny ejer, var blandt ugens historier på EjendomsWatch, der også sørgede for, at Jeudan, CEJ, Jørn Tækker, Milton Huse, KPC, Acres, Kameo, C.W. Obel og Cosmo Ejendomme bidrog til den opsøgende journalistik, branchen fortjener.

Corona gav kæmpe tilbagegang for Parken

Omsætningen i Parken Sport & Entertainment svandt kraftigt ind i 2020, og efter skat kunne koncernen fremvise et minus 229,4 mio. kr. mod et plus på 52,3 mio. kr. i 2019.

Nedrivning af konkursramt nordmands kro må vente – køber annullerer byggeudbud

Boligorganisation annullerer entrepriseudbud på grunden, hvor sydsjællandske Mogenstrup Kro ligger, da tilbuddene ikke lever op til betingelserne for tilgængelighed. Dermed udskydes nedrivningen af den over 190 år gamle kro, der et halvt århundrede har været ejet af norske Asmund Haare, som for nylig gik konkurs med hotelkoncern.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier