EjendomsWatch

Svensk investor går nok en gang på opkøb i Danmark

Svenske Wihlborgs har lavet et nyt opkøb i Danmark, hvor en ejendom i Hedehusene er blevet købt for 58 mio. kr. Lejeindtægterne for de næste 10 år er sikret.

Wihlborgs med Ulrika Hallengren i spidsen har købt en ejendom i Hedehusene. En del af planen er at rive nogle af bygningerne ned for at bygge nye ejendomme. | Foto: PR/Wihlborgs Fastigheter

Den svenske ejendomsinvestor Wihlborgs har endnu engang været på opkøb i Danmark. Denne gang i Hedehusene mellem Høje-Taastrup og Roskilde, hvor selskabet har købt en 6300 kvm stor ejendom for 58 mio. kr. af Pitzner Materiel.

Det oplyser Wihlborgs i en pressemeddelelse.

Der er ro på bagsmækken i forhold til udlejningen af ejendommen, der ligger på Baldersbuen 5 i Hedehusene. Kvadratmeterne er besat af GSV Materieludlejning, som har skrevet under på en ny 10-årig lejeaftale gældende fra årsskiftet, hvilket giver indtægter for 5 mio. kr. årligt.

Hos Wihlborgs ser topchef Ulrika Hallengren købet som en naturlig tilføjelse.

"Wihlborgs ejer allerede flere ejendomme i det nærliggende Høje-Taastrup, så dette vil være et godt supplement til vores portefølje. Vi fokuserer på ejendomme med gode transportforbindelser, nøjagtigt som Baldersbuen 5, hvor også lejer er interessant i et langsigtet perspektiv," udtaler topchefen i en pressemeddelelse.

Grunden er på 55.000 kvm, og det er planen, at Wihlborgs skal rive nogle bygninger ned for at opføre nye ejendomme.

Wihlborgs' portefølje i Danmark begrænser sig ikke kun til Høje-Taastrup. Tidligere i år erhvervede Whilborgs en kontorejendom i Brøndby på den københavnske vestegn for 140 mio. svenske kr.

Ifølge 2019-regnskabet havde Wihlborgs 56 ejendomme i Danmark, hvor den samlede portefølje - ved aflæggelsen af regnskabet - løb op i mere end 5 mia. kr. 

Svensk investor går frem på toplinjen: Corona har gjort det sværere

Forsvaret forlænger og udvider lejemål hos svensk udlejer

Svensk storinvestor: Danmark er stabilt og lukrativt marked set med vores øjne

Ny chef skal tage sig af bæredygtigheden i selskab med milliarder i danske ejendomme

Wihlborgs køber kontorejendom i Brøndby – for anden gang 

Mere fra EjendomsWatch

Kirkbi nærmer sig 9 mia. kr. i mursten

Lego-familie fortsætter med at udvide ejendomsporteføljen i Europa. Senest er godt 17.000 kvm i Schweiz føjet til, så man samlet udlejer over 300.000 kvm.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier