EjendomsWatch

Udlandsdansker møder skepsis fra tidligere partner: Manglede jordforbindelse

John Bengt Møller, der vil bygge en feriepark for 1 mia. kr. på Møn, gik konkurs med sit firma Dansk Kræmmermarked i 1994, fordi der ikke var styr på finansieringen, siger tidligere direktør. Han tvivler på realismen i udlandsdanskerens seneste projekt. John Bengt Møller afviser kritikken.

Kræmmermarkeder bliver traditionelt afholdt udendørs, men John Bengt Møller ville gøre det anderledes. | Foto: Jan Dagø/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

John Bengt Møller, der vil bygge en feriepark på Møn til 1 mia. kr., har ikke drevet forretning i Danmark siden 1994, hvor hans firma, Dansk Kræmmermarked, gik konkurs. Ifølge Mogens Friis, der ifølge CVR-registeret var indsat som direktør i det forgange firma, kunne John Bengt Møller ikke løfte sine egne visioner.

"Han var en fin fyr med store visioner, men jeg tror ikke, at han havde jordforbindelse," siger den tidligere direktør, Mogens Friis, der i dag driver en enmandsvirksomhed, hvor han yder økonomisk rådgivning til virksomheder.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Vækstfondens direktør er ærgerlig over fokus i Bella Center-forløb

Vækstfonden har været under kritik i forløbet med redningsplanen af Bella Center på grund af sit bidrag til den nylige kapitalrejsning. "Jeg er overordnet set ærgerlig over det fokus, der har været," siger adm. direktør i statslige Vækstfonen, Rolf Kjærgaard, til EjendomsWatch.

"Nu forstår jeg hvor vigtig frihed er for mig og min trivsel"

SOMMERSERIE: På dagen, hvor Danmark møder Belgien ved EM i fodbold skyder Allan Kehlet Rieck fra den digitale ejendomsformidler Truemarketvalue årets sommerserie på EjendomsWatch i gang. Udover fodbold fylder også et stort projekt i Nordsjælland i hovedet på ham.

Klumme: Mange af Europas byer bliver mere og mere "Københavner"-iseret

På ryggen af coronakrisen er et skifte på vej i Europa, hvor man går væk fra en bil- og handelsorienteret byplanlægning og over til et mere fællesskabs- og sundhedscentreret tilgang, der understøtter en by, hvor man med fordel kan bevæge sig til fods, med cykler eller med offentlig transport, lydet det i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier