EjendomsWatch

Italiensk entreprenør skal bygge nyt akuthospital

Et internationalt konsortium med italienske Rizzani de Eccher i spidsen har vundet en milliardkontrakt og skal bygge et nyt akuthospital i København.

Akuthospitalet bliver på 77.500 kvm, og har været på tegnebrættet i mange år. Foto: PR / Friis & Moltke Architects

Det bliver et internationalt konsortium ledet af den italienske entreprenør Rizzani de Eccher, som skal bygge det nye akuthospital på Bispebjerg Hospital.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Region Hovedstaden.

Udover den italienske entreprenør består konsortiet af den østrigske hospitalsplanlægger Vamed, det italienske arkitekt- og ingeniørfirma Ati Project, Sweco Architects samt danske Creo Arkitekter.

Kontrakten er udbudt til 1,5 mia. kr. ud af et samlet budget på 3,4 mia. kr.

Akuthospitalet bliver på 77.500 kvm, og har været på tegnebrættet i mange år. Derfor glæder Lars Gaardhøj (S), medlem af regionsrådet og formand for byggeprojektets politiske følgegruppe, sig over, at der er kommet en afklaring.

"Jeg har fulgt projektet i ti år og er i dag en glad mand, fordi vi nu har fundet en samarbejdspartner til byggeriet af det nye hospital på Bispebjerg. Vi kan nu begynde at glæde os til at se det realiseret, så vi kan give vores borgere den bedste behandling i en moderne udvidelse af det historiske hospital," udtaler Lars Gaardhøj i meddelelsen.

Ifølge Lene Stevnhoved, som er projektchef i organisationen bag byggeriet, var der to bydere, begge var italiensk ledet.

"Vi er glade for at kunne give opgaven til det hold, der samlet set har givet det bedste tilbud – både i forhold til kvalitet, proces, organisation og pris," lyder det fra Lene Stevnhoved.

Byggeriet begynder i slutningen af 2020 og ventes at åbne for patienter i to faser i henholdsvis 2023 og 2025.

Italienere skal dyste om hospitalbyggeri til 1,5 milliarder

MT Højgaard vinder hospitalsprojekt i København

Direktør i KHR Architecture træder ind i ejerkredsen

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier