EjendomsWatch

Casa og NREP bygger 226 lejeboliger ved Aarhus

Byggeriet er det første byggeri under konceptet Plushusene i Jylland.

Plushusene er et bofællesskabskoncept målrettet ældre og børnefamilier. Projektet ved Aarhus kommer til at indeholde rækkehuse, punkthuse og generationshuse. Foto: PR / Årstiderne Arkitekter

Casa og NREP's bofællesskabskoncept Plushusene rykker til Jylland med et projekt i Lisbjerg ved Aarhus.

Plushusene Management A/S har indgået en købsaftale med Aarhus Kommune om en 32.000 kvm stor grund med beliggenhed tæt på letbanen, skole, indkøb og natur, oplyser selskabet i en pressemeddelelse. I en første version lød størrelsen på 20.000 kvm.

"Vi er rigtig glade for at kunne etablere et Plushusene-bofællesskab i Lisbjerg, som bliver det første site i Jylland. Vores mål er at skabe et tæt naboskab på tværs af generationer med gode sociale relationer og øget livskvalitet til følge," udtaler Martin Kring, adm. direktør i Plushusene, i meddelelsen. Grund- og projektpris fremgår ikke.

Byggeriet kommer til at indeholde 226 lejeboliger i form af rækkehuse, punkthuse og generationshuse i 2-3 plan, der er tegnet til at huse den ældste generation i stueetagen, mens børn og børnebørn kan bo ovenpå. Boligerne varierer i størrelse fra 60-109 kvm og er målrettet en blanding af aktive voksne over 55 og børnefamilier.

Området kommer også til at indeholde et fælleshus med spisesal, lounge, børneområder, fitness, atelier, værksted og gæsteværelser. Der kommer desuden grønne arealer som nyttehave og legeplads.

"Vi kommer til at have mange aktiviteter på stedet, som drives eller hjælpes i gang af en fast tilknyttet vært. Som beboer vil man have alle muligheder for en aktiv hverdag med bæredygtige tiltag," udtaler Martin Kring.

Arbejdet med lokalplanen starter nu, og byggestart forventes i sommeren 2021. Byggeriet skal DGNB-certificeres i kategorien guld.

Casa er totalentreprenør på projektet, der er tegnet af Årstiderne Arkitekter og SLA Landskabsarkitekter. Plushuene Management er bygherre.

Casa bygger seniorbofællesskab i Roskilde

Calum sælger 139 boliger til NREP for trecifret millionbeløb

NREP og Casas milliardsatsning er parat med de næste 148 boliger

NREP og Casa Group går sammen i nyt milliardeventyr: Skal bygge 2000 huse

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier