EjendomsWatch

Balder bygger 110 boliger på gammel hospitalsgrund i Nordsjælland

Med godkendelsen af lokalplanen fra Helsingør Kommune kan der nu sættes gang i udviklingen af hospitalsområdet i Helsingør. Balder Danmark bidrager med et projekt med 110 lejeboliger.

Balder skal opføre 110 boliger i Helsingørs gamle hospitalsområde. Foruden Balder er Sjælsø Management, og Vilhelm Lauritzen Arkitekter med på projektet. Foto: PR / Balder

Ejendomsselskabet Balder Danmark vil opføre 110 lejeboliger i en ejendom kaldet Ofeliahaven i det gamle hospitalsområde i Helsingør.

Ejendommen skal opføres på en 9000 kvm stor grund, som Balder har købt af statens ejendomsselskab Freja Ejendomme, oplyser Balder i en pressemeddelelse.

"Der er store planer for det gamle hospitalsområde, som om få år vil være forvandlet til en levende bydel med plads til alle generationer. Her får de kommende beboere både skønne naturområder samt et moderne kulturmiljø i Helsingørs centrum, som ligger få kilometer væk," udtaler Flemming Joseph Jensen, adm. direktør for Balder Danmark, i meddelelsen.

Balder er bygherre på projketet med Sjælsø Management som projektudvikler og styringsentreprenør og Vilhelm Lauritzen Arkitekter som arkitekt.

Boligprojektet kommer til at indeholde to boliggrupper med fire huse med saddeltage. Hver boliggruppe bliver opført i hesteskoform omkring fælles haverum. Boligerne får mellem 2 og 4 værelser og varierer i størrelse fra 50 til 105 kvm og opføres til en bred målgruppe fra studerende til par, enlige, børnefamilier og ældre. Hver bolig får enten egen altan eller terrasse.

Balder forventer at være klar til at tage første spadestik i slutningen af 2020, hvorefter boligerne forventes at stå klar i midten af 2022.

Gammelt hospital transformeres til ny bydel

Det har indtil nu stået stille i hospitalområdet, men en ny lokalplan har gjort det muligt for Freja Ejendomme at sætte gang i byggeriet.

Lokalplanen omfatter ud over Balders byggeri bl.a. en omdannelse af det gamle Helsingør Hospital til et syv etager højt boligbyggeri under navnet Tretårnet, en ny skole samt et seniorbofællesskab af selskabet Bovarian, som er en del af den svenskejede Balder-koncern.

"Vi er i gang med at forvandle det gamle hospitalsområde til et levende og attraktivt boligområde med forskellige ejerformer, størrelser og udtryk, hvilket gerne skulle bidrage til en bred beboersammensætning i området i fremtiden," udtaler Frank Helner Venset, projektleder i Freja Ejendomme i meddelelsen.

Udvikler-duo sætter gang i boligprojekt på hospitalsgrund i Helsingør

Freja Ejendomme ønsker mindre boliger på hospitalsgrund

Freja Ejendomme sælger hospitalsgrund i Helsingør

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier