EjendomsWatch

3F vil bygge 6000 kvm ungdoms- og familieboliger i Valby

I hjertet af Valby i København vil fagforeningen 3F forvandle en kontorbygning og tre ældre ejendomme til boliger med en daginstitution og dagligvarebutik i underetagen.

Visualisering af fagforeningen 3F's byggeplaner i Valby i København. Foto: PR / 3F

Fagforeningen 3F vil bygge boligejendomme på 6000 kvm i Valby i København.

3F ønsker at opføre ca. 4650 kvm ungdoms- og familieboliger, en daginstitution på ca. 800 kvm og udvide en dagligvarebutik med 600 kvm.

Projektet er udarbejdet sammen med arkitektfirmaet Entasis.

Området ligger centralt i Valby ved Valby Langgade, Toftegårds Allé og Mølle Allé. I dag ligger der en kontorbygning og tre ældre bygninger i området. De er en del af 3F's planer, som også rummer nybyggeri, viser Københavns Kommunes startredegørelse.

"Den nye bebyggelse tilpasser sig områdets skala med 2-3 etager mod den lavere mere landsbyprægede bebyggelse mod Valby Langgade og Lillegade og med 4-5 etager mod de højere karrébygninger i den østlige del af gården og mod Mølle Allé. Skalaen nedbrydes og tilpasses også ved forskydninger og opbrydninger i bebyggelsen, så den fremstår sammensat, og skaber sammenhæng mellem landsbyen og karrébyen", står der i startredegørelsen.

Der lægges også op til, at der skal laves grønne ude rum til beboerne mellem de kommende og eksisterende bygninger, og at 25 pct. af boligerne skal være almene.

Prisen på byggeriet nævnes ikke.

Nykredit sælger domicil til fagforening

Fagforening bag boligprojekt til stort trecifret millionbeløb

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier