EjendomsWatch

Udbud af areal skal bane vej for bydel med 1600 nye boliger i Køge

Udbud af 25.000 kvm skal give plads til op mod 250 boliger i området ved Køge Nord Station. Når hele bydelen er færdigudviklet skal den rumme 1600 boliger.

Det nye boligområde, der skal huse omkring 1600 boliger, når det er helt færdigt, vil ligge i gåafstand til den nye Køge Nord Station. | Foto: Peter Hove Olesen / Politiken / Ritzau Scanpix

De bare marker omkring Køge Nord Station skal snart omdannes til et nyt, stort boligområde.

Køge Kommune har netop sendt de første 25.000 kvm i det stationsnære område i udbud og regner med, at der vil skyde op mod 250 boliger op på arealerne. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

"Det nye boligområde er et eksempel på, at vi i Køge udvikler med tanke på fremtiden og de mennesker, der flytter hertil. Det bliver en bydel, hvor kvalitet, bæredygtighed og fællesskaber er omdrejningspunktet for byggeriet," udtaler Marie Stærke (S), borgmester i Køge Kommune, i meddelelsen.

For at komme i spil til at købe arealerne skal man være indstillet på, at byggeri på grundene skal kunne bæredygtighedscertificeres efter DGNB-standarden. Desuden skal byggeriet "motivere til fællesskaber", skriver Køge Kommune.

Grundene sælges som storparceller på minimum 3800 kvm byggeret, og planen er, at de første beboere skal kunne flytte ind i slutningen af 2021. Deadline for købstilbud er 17. februar 2020.

Det udbudte område på 25.000 kvm er delområde E, som er markeret med rødt. | Foto: PR / Køge Kommune
Det udbudte område på 25.000 kvm er delområde E, som er markeret med rødt. | Foto: PR / Køge Kommune
 

Når den nye bydel i Køge Nord er fuldt udviklet skal den rumme omkring 1600 boliger, der alle bliver i gåafstand til Køge Nord Station og vil ligge tæt på Køges kommende univsersitetshospital, der skal stå klar i 2024.

Foruden boligerne regner Køge Kommune med, at det nye område kan skabe op mod 7000 nye arbejdspladser, og der er planlagt 3000 kvm detailhandel.

I løbet af 2020 skal der udarbejdes en detaljeret plan for det kommende byggeri samt en lokalplan for de netop udbudte 25.000 kvm.

Erhvervsgrunde på 52.000 kvm sættes til salg i Hovedstadsområdet

KPC og Køge Kyst indgår aftale om at bygge 7400 bæredygtige etagemeter

Bonava og PFA bygger boliger i Køge

Køge-projekt koster ny nedjustering hos TK Development 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier