EjendomsWatch

Bonava og PFA bygger boliger i Køge

Bonava og PFA Ejendomme skal opføre 137 lejligheder i Køge, hvoraf 12 bliver seniorboliger.

En foreløbig visualisering af 'Enggården' ved Køge Kyst. | Foto: Visualisering: Danielsen Architecture.

Bonava har indgået en aftale med PFA Ejendomme om at opføre 137 lejligheder ved Køge Kyst. Handlen omfatter godt 12.500 kvm, der skal være klar i 2020, skriver ejendomsudvikleren Bonava i en pressemeddelelse.

12 af de 137 nye lejligheder i Køge skal være seniorboliger, fremgår det.

"Med dette byggeri er PFA og Bonava med til at dække et hul i markedet for seniorvenligt byggeri samtidig med, at vi bygger øvrige gode lejligheder til par og børnefamilier. Det gør det til en interessant investeringsmulighed, der skal bidrage til solide, langsigtede afkast til PFA's pensionskunder," siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA, i meddelelsen.

Byggeriet kommer hovedsageligt til at omfatte boliger med 2-4 værelser, mens de 12 seniorboliger indrettes med særlige hensyn, fremgår det.

Byggeriet af seniorboligerne skal leve op til PFA Ejendommes 'Seniorboligstandard', der indeholder en række krav, som PFA har udviklet i samarbejde med Statens Byggeforskningsinsititut.

Blandt kravene er, at boligerne skal være i ét plan med lave eller ingen dørtrin, mere plads i køkken og badeværelse samt vinduer og altan med godt udsyn.

"Vi bygger i forvejen rigtig mange børnefamilieboliger. Det er spændende også at være med til at skabe livsværdi for seniorerne," siger Claus Skytte, direktør for Bonava, i meddelelsen.

De nye boliger ved Køge Kyst er tegnet af Danielsen Architecture og skal gå under navnet Enggården.

Bonava købt jord til 662 nye boliger i hovedstadsområdet i 2018, lyder det.

Bonava vil bygge yderligere 160 boliger i Storkøbenhavn 

Bonava udvider Køge-satsning med ny boligbyggegrund

Køge vender ansigtet mod vandet

Bonava jagter nye investorer til boligprojekter 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier