EjendomsWatch

Naboer kæmper mod byggeri i syv etager på Nørrebro

Beboere har afgivet høringssvar til Københavns Kommune, hvor de gør indsigelser mod byggeplanerne, og nu går politikere ind i sagen, skriver lokalmedie.

Det gule byhus set fra Bjelkes Allé på Nørrebro i København. Foto: Google Maps

Lokale beboere er gået til kamp mod planerne om at opføre en 22 meter højt bygning på Bjelkes Allé 48 på Nørrebro i København, hvor der i dag står et to etager højt, gult byhus fra 1882.

Det skriver lokalmediet Mit Nørrebro.

Det lille gule byhus står til at blive revet ned for at give plads til en bygning i syv etager med parkeringskælder og tagterrasse. Byggeriet skal ifølge lokalplansforslaget indeholder fem boliger på mellem 96 og 126 kvm.

På trods af sin høje alder er huset ikke officielt erklæret bevaringsværdigt, da det er blevet ombygget, siden det blev opført, og derfor kan der bygges nyt. Men naboerne er utilfredse med visionen og har afgivet høringssvar til Københavns Kommune, hvor de gør indsigelser mod byggeplanerne.

"De gamle byhuse giver byen et helt unikt udtryk, og der er så få tilbage af dem. Og her hos os giver de noget luft og rum et sted, hvor vi bor tæt sammen, og det er også noget, som folk udefra bemærker og synes er hyggeligt," siger Rasmus Jon Nielsen til Mit Nørrebro. Han bor i Husumgade 45 og deler dermed gård med byhusene på Bjelkes Allé.

Ifølge mediet har Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) og Teknik- og Miljøordfører for Socialdemokratiet Marcus Vesterager lovet at kigge nærmere på mulighederne for at bevare byhuset i Bjelkes Allé 48.

NREP køber kontorejendom på Nørrebro for over 300 millioner

Mægler ser metro-cityring gavne forretningen i nærområdet

Danica indgår milliardkontrakt om højhusprojekt i København

Ny ejer afviser tårn på Nuuks Plads: "Det har vi ikke tænkt os at gå i byen med igen"

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier