EjendomsWatch

Ny ejer afviser tårn på Nuuks Plads: "Det har vi ikke tænkt os at gå i byen med igen"

Nuuks Plads var i 2018 omdrejningspunkt for debat og protester, efter daværende grundejer Freja Ejendomme forsøgte at få godkendt et projekt med blandt andet et 75 meter højt tårn. "Det tårn vil være no go i en ny proces," siger direktør i Freja til EjendomsWatch.

I de seneste år har Nuuks Plads på Nørrebro været præget af metrobyggeri. Stationen åbner sammen med de øvrige i Cityringen i slutningen af september. | Foto: Finn Frandsen.

Statens Ejendomsselskab Freja Ejendomme har solgt Nuuks Plads 2 på Nørrebro i København til den nystiftede ejendomsudvikler 2L Projektudvikling, efter Freja fik et tilbud, der ifølge direktør Carsten Rasmussen var så godt, at det ikke gav mening at afslå det.

Det var tidligere planen, at der skulle opføres et 75 meter højt tårn på Nuuks Plads i et projekt ført an af udviklingsselskabet Gefion Group og Ejendomsselskabet Norden. Men da lokalplanen kom i høring i begyndelsen af 2018, gav det anledning til borgerprotester, og omkring 500 høringssvar, hvoraf stort set alle var indvendinger mod byggeriet, blev indgivet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier