EjendomsWatch

Havneprojekt til 164 millioner er et skridt nærmere efter nyt lån

Efter godkendelsen af et lån på 20 millioner er udvidelsen af Søby Havn på Ærø et skridt nærmere. Det første af to EU-udbud sættes snart i gang.

Sådan skal Søby Havn på Ærø se ud efter udvidelsen. | Foto: PR/Søby Havn.

Ærø Kommune har af Indenrigsministeriet fået lov til at låne 20 mio. kr. til kommunens bevilling til udvidelsen af Søby Havn.

Første EU-udbud for projektet, der samlet beløber sig til 164 mio. kr., er lige om hjørnet, skriver Fyns Amts Avis.

"Det er rigtig positivt. med de her 20 millioner er vi rigtig godt på vej mod at sikre finansieringen," siger Ole Wej Petersen (S), borgmester i Ærø Kommune, til avisen.

Ærø Kommune har i alt bevilget 44 mio. kr. til projektet, hvoraf 3 mio. kr. er sat af til forundersøgelser og planlægning, og de sidste 41 mio. kr. går til selve projektet.

I første omgang har kommunen søgt om lov til at låne 32 mio. kr., da man forventer at kunne finde de resterende 9 mio. kr. i kommunens egen kasse. Selvom kommunen ikke fik lov til at låne det fulde beløb er borgmesteren tilfreds, skriver Fyns Amts Avis.

Udvidelsen af Søby Havn skal stå klar i 2023, og foruden de 20 mio. kr. fra kommunen, kommer projektet snart i det første af to EU-udbud. Projektet skal først i et rådgiverudbud, der efterfølges af et totalentrepriseudbud senere i processen.

Finansministeren: Kommuner skal prioritere deres anlægsbudgetter bedre

Voldsom forurening fjerner startskud for spadestik på milliardbyggeri i Køge

Pensiondanmark skal bygge for over 1,5 milliard i Køge

Omstridt ejendomsfredning havner på ministerens bord

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier