EjendomsWatch

Pensiondanmark skal bygge for over 1,5 milliard i Køge

Køge Kyst og Pensiondanmark indgår aftale om nyt bæredygtigt kvarter på 45.000 etagekvadratmeter. Pensionsselskabet skal bygge 500 ejer- og lejeboliger.

Pensiondanmark og byudviklingsselskabet Køge Kyst har indgået købsaftale om den mest kystnære etape i Køge Kysts udviklingsområde. På Søndre Havn skal pensionsselskabet opføre ca. 500 ejer- og lejeboliger. | Foto: PR/Pensiondanmark

Pensiondanmark og byudviklingsselskabet Køge Kyst har indgået en købsaftale om den mest kystnære del af det store byudviklingsområde på Køge Kyst.

Pensionsselskabet skal opføre ca. 500 ejer- og lejeboliger fordelt på fem boligkarréer, fremgår det af en pressemeddelelse.

Byggeriet omfatter ca. 45.000 etagekvadratmeter, hvoraf langt hovedparten bliver til boliger, men der skal også bygges mindre butikker, cafeer og andre områder, der kan skabe liv i kvarteret.

Det massive byggeri bliver den hidtil største etape i det samlede boligbyggeri i området.

"Jeg forventer mig meget af dette projekt, hvor den solide befolkningstilvækst i Køge giver efterspørgsel efter attraktive byrum med værdiskabende boliger og erhvervslejemål. Pensiondanmark vil udvikle bæredygtige boliger efter vores nye boligplatform, så vi får attraktive boliger med tilfredse beboere og dermed også gode afkast til vores medlemmer," udtaler Torben Möger Pedersen, adm. direktør i Pensiondanmark.

Projektet skal udvikles som et samarbejde mellem Pensiondanmark og Køge Kyst med en ambition om at skabe en bæredygtig by, og det skal gælde for både miljøet og energiforbruget, men også på den sociale- og sundhedsmæssige side samt økonomisk.

"Køge Kyst bygger på en vision om bæredygtighed, og med denne aftale tror jeg, vi får taget vores hidtil største skridt mod et fælles mål om en fremtidssikret og grøn byudvikling. Vi har fået en partner, som ikke blot vil bygge boliger men også vil udvikle boligområdet," lyder det fra Anker Boye, der er bestyrelsesformand i Køge Kyst.

Inden det nye boligbyggeri kan gå i gang, skal den gamle industrigrund renses for forurening.

Pensiondanmarks andet projekt på kysten

Pensiondanmark er i forvejen i gang med et større boligprojekt på Køge Kyst, som hedder Skibet til ca. 210 mio. kr. Det er et bofællesskab målrettet folk over 50 år.

Med den nye aftale om Køge Kyst går pensionsselskabet nu massivt ind i udviklingen af en bæredygtig bydel i Køge, står der i meddelelsen.

500 år gammelt skibsvrag forsinker Pensiondanmarks millionbyggeri

Sampension gør entré i Køge for et trecifret millionbeløb

Pensionsselskab skyder flere millioner i seniorboliger – denne gang i det jyske

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier