EjendomsWatch

Rambøll bliver hovedrådgiver på letbane-projekt til 2,3 mia. kr.

Aarhus Letbane har valgt rådgivervirksomheden Rambøll som ledende rådgiver på anden etape af letbanen i den jyske hovedstad.

Rambøll bliver hovedrådgiver på anden etape af letbanen i Aarhus. Foto: Pressefotograf Jens Hasse.

Rådgivervirksomheden Rambøll bliver hovedrådgiver i design- og planlægningsarbejdet med udbygningen af letbanen i Aarhus.

Projektet har en forventet samlet anlægssum på 2,3 mia. kr. og udgør anden etape af arbejdet med Aarhus Letbane, hvor banen skal udvides med tre strækninger, oplyser Rambøll i en pressemeddelelse.

"Vi sammensætter et stærkt team af eksperter, der kan levere solide løsninger med fokus på bymiljø, letbanedesign, arkitektur og mobilitet, så vi får skabt en god sammenhæng mellem den kollektive trafik og de byrum, den skal indgå i," udtaler Tonni Christiansen, global banedirektør i Rambøll, i meddelelsen og fortsætter:

"Foruden vores stærke lokale tilstedeværelse og viden om Aarhus-området vil vi også bringe vores internationale letbane-eksperter ind fra vores videnscenter i Karlsruhe i Tyskland. de kommer med erfaring fra mere end 25 byer i syv forskellige lande, som vi p.t. hjælper med at lave effektive letbaneløsninger til."

Helt konkret består anden etape af letbanebyggeriet af en letbaneforbindelse på Aarhus Ø, letbane eller højklasset bus fra Lisbjergskolen til Hinnerup samt fra Spanien til Brabrand, hvor der også indgår en ny station på hovedbanen i Brabrand.

Rambøll skal i første omgang gennemføre miljøvurdering (VVM) af strækningerne Spanien til Brabrand og Lisbjergskolen til Hinnerup. Hvor vidt der bliver tale om mere letbane eller højklasset bus på strækningerne er endnu ikke afklaret, fremgår det.

Der skal desuden laves miljøvurderinger af etablering af den nye Brabrand-station og foretages detailprojektering og udbud af letbanen ved Aarhus Ø. Forundersøgelserne har en samlet bevilling på 40 mio. kr.

Arbejdet med anden etape forventes at blive sat i gang efter sommeren, og forundersøgelserne ventes færdige i 2021.

Underrådgivere bliver Gottlieb Paludan, franske Ilex Trail C og LE 34.

Bred politisk aftale sikrer 339 millioner til ny skole i Aarhus

Kommune vil sælge del af havnebyggeri for over en kvart milliard

Rapport: Nye transportformer vil hæve boligpriserne i forstæderne

Ny letbane fra Nørrebro til Gladsaxe på tegnebrættet i København

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier