EjendomsWatch

Årstiderne Arkitekter og Sweco skal opføre helt ny bydel i Horsens

Det danske arkitektfirma og dets svenske ejer skal sammen bygge bydelen Nørrestrand i Horsens. 450 boliger til mellem 7000 og 9000 indbyggere er planlagt.

Den dansk-svenske duos vision for Nørrestrand. Foto: PR

Horsens' nye bydel kommer til at hedde Nørrestrand, og det er Årstiderne Arkitekter og firmaets ejer Sweco, som skal udvikle det nye område.

Det skriver Sweco i en pressemeddelelse.

Den nye bydel kommer til at dække over 260.000 kvm. Heraf skal Årstiderne og Sweco udvikle 225.000 kvm, som Horsens Kommune har solgt til ejendomsselskabet Birch Ejendomme.

"Vi er glade for at udvikle endnu et projekt sammen med Birch Ejendomme. Visionen for Nørrestrand er at skabe en ny type bydel – en landskabsby – hvor vi trækker naturen fra engarealerne i Nørrestrand ind mellem de forskellige kvarterer og boligenklaver og bibeholder områdets vilde natur," udtaler Per Laustsen, der er arkitekt MAA og stifter af Årstiderne Arkitekter i pressemeddelelsen.

Der vil i alt blive opført 450 boliger både som lejlighedskarréer, punkthuse og rækkehuse. Bydelen forventes at kunne rumme 7000 til 9000 borgere. Borgmesteren er tilfreds med projektet.

"Det skal foregå på naturens præmisser, og det giver nogle fantastiske og særlige muligheder, som jeg glæder mig til at se blive realiseret. Birch Ejendomme har fremlagt et ambitiøst projekt, som vil skyde udviklingen rigtig godt i gang," udtaler Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune i en pressemeddelelse fra kommunen.

AarstiderneArkitekter_Nørrestrand_Situationsplan 1_20005x3.jpg
Oversigt over Horsens kommende bydel. Foto: PR

De sidste 35.000 kvm er fortsat til salg. Som et led i projektet omdannes 41 hektar landbrugsjord til ny natur. 2,5 hektar af det samlede areal er fredet. Naturen i området har gjort, at der skal tages mange hensyn fra de involverede parters side.

"Nørrestrand er super spændende for Sweco, fordi det er et projekt, hvor viden og kompetencer fra alle vores divisioner indenfor ingeniør- og arkitektrådgivning har været i spil. Eksempelvis har vores afdeling for vand og miljø været inde over screeninger ift. jordforurening, dyre- og planteliv samt det komplekse regnvandsprojekt," udtaler Frands Wulff Andersen, der er ingeniør og gruppeleder hos Sweco Danmark i pressemeddelelsen.

I Horsens må byggeri og natur deles om væksten

Ejendomsselskab vil bygge punkthuse i Odder

Horsens Kommune sælger den sidste grund i ny havnebydel

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier